Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Ford Otosan Zafer Motorlu Araçlar Bölge Sorumlusu Gökhan Pehlivan, ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Maraş, kurum ve kuruluşların temsilcileri, okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 
  Okullarında bin 100 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz, araç sayesinde motor bölümünde eğitim gören 110 öğrencinin yeni teknolojinin parçalarını tanıma fırsatı bulacağını kaydederek desteği olan herkese teşekkür etti.

“USTALIK GÖRMEK İSTİYORUZ”

 Aracı Ford Otosan adına okula bağışlayan Zafer Otomotiv Motorlu Araçlar Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Pehlivan ise, “Bozun, parçalara ayırın, tamir edin, ne yaparsanız yapın. Bizler sizden tamircilik değil, ustalık görmek istiyoruz. Böyle kaliteli okul ve özel sektör olduktan sonra meslek lisesi öğrencilerinin işsiz kalması mümkün değil. Bu gençlerimiz olmasa bu araçların hiçbirisi çalışamaz” dedi. 
  Ford Otosan Otomotiv Anonim Şirketi tarafından Türkiye genelinde meslek liselerine hibe edilen 71 araçtan 3’ünün Aydın’daki okullara bağışlandığını ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Daha önce Nazilli ve Söke’deki meslek liselerine 2 araç hibe edilmiş olup, bugün 3’üncü aracımız ve çalışır durumdaki motorlar sizlerin de katılımlarıyla okulumuz öğrencilerinin hizmetine sunulacaktır. Her zaman işbirliği ve ekip çalışmasının yanındayız” şeklinde konuştu.

“ÖRNEK OLMALI”

Ülke olarak en büyük zenginliğin iyi yetişmiş ve eğitilmiş insanlar olduğunu vurgulayan Vali Köşger, “Sektörü tamamıyla zaman zaman konuşuyoruz. Arkadaşlarımız kalifiyeli eleman bulmakta sıkıntı çektiklerini sürekli söylüyorlar. İş dünyasının bu işe sahip çıkmasını, ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz. Atölyemizde kullanmak üzere aracı okulumuza bağışlayan yöneticilere teşekkür ediyor, diğer alanların da buna örnek olmalarını istiyorum. Kalifiyeli, donanımlı insan bulamadığımız zaman, atölyeye inip kendiniz mi çalışacaksınız? Bu gençleri yetiştirmemiz lazım. Mesleki eğitimleri hiçbir şekilde ihmal etmememiz lazım” dedi.

“ŞU ANDA BİRÇOK MÜHENDİS İŞSİZ GEZİYOR”

Öğrencilere çağrıda bulunan Vali Köşger, “Alnınızın teriyle kazandığınız ekmekten daha kutsal bir şey yok. Herkes doktor, mühendis olacak diye bir şey yok. Şu anda birçok mühendis işsiz geziyor. Türkiye’de maalesef eğitim planlamasını iyi yapamıyoruz. Birçok mühendisler asgari ücretle çalışmaya razı ama iş bulamıyor. Siz kendinizi hiçbir zaman ihmal etmeden, işinizi en iyi şekilde öğrenmeye gayret edin” diye konuştu.