Efeler Kent Konseyi’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulunda yaptığı açıklamalarıyla damga vuran Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, 2014-2019 yılları arasındaki Efeler Kent Konseyi eski Başkanı Tuncay Erdemir ve yönetimini aşırı harcama yapmakla eleştirmişti. Bunun üzerine Erdemir de görevi devreder devretmez bir açıklama yaparak Başkan Atay’a yanıt verdi. Kent Konseyi’nin herhangi bir bütçesi olmadığını kaydeden Erdemir, Atay’ın yaptığı açıklamanın kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

“KENT KONSEYİ’NİN BÜTÇESİ YOK”

Harcamayı Kent Konseyi’nin değil, belediyenin yaptığını dile getiren Erdemir, “Kent Konseyi’nin kendisine ait bir bütçesi bulunmamaktadır. Kent Konseyleri hiçbir şekilde harcama, ödeme yapabilme gücüne sahip değildir. Kent Konseyi sadece aldığı tavsiye niteliğindeki kararları ilgili belediyeye sunar. Belediye, uygun görmesi durumunda bu proje yaşama geçirilir. Bu süreç, projenin uygulanması, icrası, ilgili ödemelerin yapılıp yapılmaması, ödeme yapılacaksa bunun bedelinin belirlenmesi ve takdiri, ödemenin yapılması ilgili belediye tarafından gerçekleştirilir” dedi.

“YEMEK BİLE YEMEDİK”

2019 Ocak ayından itibaren siyasi çekişmelerden uzak durmak için hiçbir çalışma ve etkinlik yapmadıklarına dikkat çeken Erdemir, “Beş yıl boyunca belediye bütçesinden hiç yemek yemedik ve de kimselere yemek vermedik. Sonuç olarak kent konseyinin harcama yapması hukuken olanaklı değildir. Efeler Belediye başkanı Fatih Atay’ın görev yaptığımız döneme ilişkin olarak bilgimizin ve ilgimizin olmadığı harcamalar iddiası yasal dayanaktan ve gerçeklerden yoksundur. Atay’ın bahsettiği rakamlar tamamen Efeler Belediyesi bütçesini ilgilendirip kent konseyiyle hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki Kent Konseyi’nin Efeler Belediyesi’nin mali ve idari işlemlerini denetleme yetkisi bulunmamaktadır. Görev yaptığımız süre içerisinde hiçbir zaman siyasi mücadele içinde yer almadığımız gibi, hiç kimsenin siyasi emelleri için de kendimizi kullandırmayacağız” diye konuştu.