İl merkezi Efeler ilçesinde karne töreni Osman Yozgatlı Ortaokulu’nda gerçekleşti. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, çocukların karne sevincine ortak oldu. Vali Köşger’i okul girişinde ellerinde çiçeklerle karşılayan öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından tek tek dağıtıldı. Öğrencilere karnelerini veren Vali Köşger’e öğrenciler tarafından Atatürk portresi hediye edildi.

"EĞİTİM HER ŞEYDEN ÖNEMLİ" 

Vali Köşger, tatile girecek olan öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulunarak boş vakitlerinde kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye etti. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Köşger, “2017-2018 eğitim-öğretim yılını ilimiz genelindeki, 850 okul ve kurumumuzda 178 bin 640 öğrenci, 14 bin 295 öğretmen ile 3 bin 316 idareci ve personelimizle tamamlamış bulunuyoruz. Çocuklar tatile gidiyor ve tatilde iyi dinlenip yeni eğitim yılına başlayacaklar. Türkiye dünya ülkeleri arasında genç nüfus oranı oldukça iyi ülkelerinden birisi. En önemli servetimiz iyi eğitilmiş genç nüfusumuz. Gençlerimizin eğitim sevilerinin daha da geliştirilmesi için çağdaş bilgilerle çocukları kuşatıp onları geleceğe hazırlamalıyız. Eğitim her şeyden önemli. Farklı aile yapılardan gelen çocukları millet şuuruna ulaştıran ve idealler aşılayan eğitim camiamızı tebrik ediyorum” dedi.

"İKİLİ EĞİTİM SONLANACAK" 

Aydın’da ikili eğitime son vereceklerini kaydeden Köşger, “Aydın’da 178 bin öğrenciyi eğitmek, onlara okul ortamı, servis ve öğretmen vermek kolay değil. Bu büyük ülkelerin başarabileceği bir iştir. Eğitim itibariyle küçümsenecek bir yerde değiliz ancak bunu daha da geliştireceğiz. İlimizde ikili eğitimin devam ettiği okullar var. İkili eğitimi önümüzdeki yıllarda sonlandıracağız. Eğitim araç gerekleri eksik olan okullarımızı donatacağız. Daha iyi bir eğitim için milletimizin göz bebeği öğrencileriyle ve eğitim camiamızla yeni eğitim yılında tekrar buluşacağız. Huzur ve esenlik içinde tatil dönemi diliyorum” diye konuştu.