Efeler ilçesinde yaşayan İbrahim ve Esma Karaca çiftinin çocuklarına bakamadığı iddiasıyla yapılan şikayet üzerine geçen yıl 26 Kasım'da Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Fatmanur (16), Ali (12), Ayşenur (9) ve Kader Karaca (6) kardeşler, yetiştirme yurduna götürüldü. Yurt görevlileri, kısa süre önce izinli olarak ailelerinin yanına bırakılan Ali, Ayşenur ve Kader’i tekrar yurda götürdü. Evde bulunamayan Fatmanur Karaca, eve geldiğinde kardeşlerinin yurda götürüldüğünü öğrenince 5 katlı evin balkonuna çıkıp intihar etmek istedi. Babasının kurtardığı Fatmanur, önce yurda, ardından da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Baba İbrahim Karaca ise alkol bağımlısı olduğu için evlatlarına geçmişte sahip çıkamadığını ancak yaşantısını değiştirdiğini ve evlatlarını geri almak istediğini söyledi.

AİLE YAKIN TAKİPTE 


Ailenin yürek burkan dramına, Vali Yavuz Selim Köşger sessiz kalmadı. Vali Köşger, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Seyfi Bozçelik’e ailenin durumunun yakından takip edilmesi için talimat verdi. Aydın Valiliği’nden konuyla ilgili verilen bilgide, “Başta Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekilimiz Seyfi Bozçelik ve görevlendirdiği ekip tarafından ailenin durumu yakın takip altına alınmıştır" denildi.

"ACİLEN GEREKENİN YAPILACAĞINA İNANIYORUZ"


Öte yandan Yurt Sendikaları Aydın Şubesi ve Aydın Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Yetiştirme yurtlarında kalmış bireyler olarak ailesizliğin vermiş olduğu boşluklar, içinde bulunduğumuz ortam ve yaşamakta olduğumuz psikolojik sorunlar nedeniyle geçmişte de zaman zaman yurt içerisinde ve yurt dışarısında bu tür olaylar yaşanmıştır. Bu ve buna benzer olaylar meydana geldiğinde bu olayda da olduğu gibi geçmişte de ilgililer tarafından acilen gerekenler yapılmıştır. Bundan sonra da bu şekilde bu veya benzer olay meydana geldiğinde ilgililer tarafından acilen gerekenin yapılacağına olan inancımız tamdır. Doğrudan veya dolaylı olarak taraf olduğumuz bu olay nedeniyle Yurt Sendikaları Aydın Şubesi ve Aydın Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz."