Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ilçedeki liselerin katılımıyla hazırlanan Şehir Stadındaki törene geçildi. Çelenk sunumu ve buradaki törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Cumhuriyet Savcısı Osman Aslıyüksek, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Nüfus Müdür Vekili İsmet Gökçe, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, Esnaf Kooperatifi Başkan Yardımcısı İbrahim İren, diğer daire amirleri, idareciler ve ilçe sakinleri katıldı.

‘GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR’

Kaymakam ve Belediye Başkanının öğrenci ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Erol Genç, “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’dan elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 100. Yıl dönümü. Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. 19 Mayıs milletimizin tüm onur ve asaletiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Sözde değil özde duygularla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

1919’DAN SONSUZA AYAKTA ALKIŞLANDI

Programda öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okurken İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aydın Eren Sarıdayı ‘Bu Vatan Kimin’ şiirindeki performansıyla büyük alkış aldı. Nazilli Nazmergen Okçularının gösterileri ve liseler arası 100 metre koşularının ardından Karacasu MTAL öğrencilerinin hazırladığı 1919’dan Sonsuza Türkiye Cumhuriyeti Koreografisine geçildi. 150 kişilik öğrenci grubunun bir bölümü bayrakları dalgalandırırken bir bölümü çimlere yatarak vücutlarıyla ‘1919’ yazdı. Furkan Ekiz isimli öğrenci Gençliğe Hitabeyi okurken sonsuzluk sembolünü yapan öğrenciler ayakta alkışlandı. Halk Eğitim Merkezi ve MTAL Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ilgiyle takip edilirken programın sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından madalya ve kupalarının verilmesinin ardından tören sona erdi.