Yedi yıldır eksik gördüğü konularda yazdığını belirten Girgin, son kitabını çocuklara yönelik hazırladığını anlattı. Nazilli Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda Sınıf Öğretmenliği yapan, çıkardığı birçok kitapla adından söz ettiren 48 yaşındaki Nazilli Yazar Osman Girgin, ilçede görev yapan ulusal ve basın mensuplarıyla çocuk kitaplarının tanıtımında buluştu. İlçedeki bir pastanede basınla bir araya gelen Girgin, eğitim setinin çocukların başucu kitabı olduğunu vurguladı.  

“BEN İLKLERİN YAZARIYIM” 

Kitap yazma serüveninin 7 yıl önce başladığını dile getiren Girgin, "Uzun yıllardır gazetelerde köşe yazıyorum ama kitap anlamında 7 yıldır çeşitli konularda kitap yazıyorum. Son çıkardığım setle beraber 17’inci kitabımın heyecanımı yaşıyorum. Her yeni kitapta, sanki ilk kez yazıyor gibi heyecan yaşıyorum. Bu kitabımda eksik gördüğüm konuları ele aldım. Çünkü ben ilklerin yazarıyım" dedi.

"MİLLİ VE MANEVİ KONULARA DEĞİNDİM"

"Hilalin Dünyası" adlı 9 kitaplık eğitim setinde daha çok milli ve manevi konulara değindiğini aktaran Girgin, şunları kaydetti: "Ben de eğitimci olduğum için müfredatta eksik gördüğüm, çocuklarımızın bilmesini istediğim konularda yazmaya çalıştım. Hilal’in Dünyası eğitim setinden ayrı olarak Nazilli ve Demirci Mehmet Efe kitaplarım da var. Aileler eski ve yeni tüm kitaplarımı, Nazilli’de çocuk kitapları satan kitapçılardan alabilirler."
  Girgin, tanıtıma katkı sundukları için basın mensuplarına teşekkürlerini de iletti.