Aydın’da turizm sektörünün  son dönemlerde yaşanan sorunlardan son derece muzdarip olduğunu ifade eden İYİ Parti'li Sezgin, “17 yıllık iktidar, Aydın’ı maalesef ihmal etmiş, yatırımlardan mahrum bırakmıştır. Bunun yanı sıra turizme en elverişli bölgeler de çarpık yapılaşmaya tabi tutulmaktadır. Otoyol, havalimanı ve hızlı tren yatırımları yıllardır geciktirilmekte, Aydın halkı seçimden seçime gündeme getirilen birkaç tatlı vaat ile oyalanmaktadır. Kuşadası ve Didim gibi istisnai özelliklere sahip beldelerde gerekli ulaşım düzenlemeleri ve tanıtım faaliyetleri yıllardır layıkıyla gerçekleştirilememektedir.

KUŞADASI’NIN SORUNLARINA DEĞİNDİ 

Konuşmasında Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin ortakları olan TÜRSAB ve DÖSİM’in idari sorunları nedeniyle faaliyet gösteremediğini belirten  Sezgin, “Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuşadası çevre yolunu 4 yıldır tamamlayamamıştır. Kruvaziyer turizminde yaşanan sorunlar bir türlü aşılamamış, ülkemize yönelik risk algılamaları nedeniyle firmalar ülkemizi programlarından çıkartmıştır. Gemiler karşıdaki Sisam Adası'na demir atmakta, yolcuların yalnızca yüzde 5 kadarı küçük teknelerle Kuşadası’na getirilmektedir” sözleriyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

“YAZLIKLAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Yazlıkların yılın çok büyük bir bölümünde atıl kaldığına değinen İYİ Parti'li Sezgin, “Bu siteler, rasyonel bir çevre düzenleme planı çerçevesinde, sahiplerinin hakları da gözetilerek iç ve dış turizme açılırsa, hem sahiplerine, hem ülke ekonomisine, hem de bölge turizmine büyük katkı sağlanabilir. Bu yönde bir proje hazırlanarak teşvik mekanizmaları ile desteklenirse, ülkemizdeki diğer tatil beldelerinde de hayata geçirilebilecek bir model teşkil edebilir" ifadelerini kullandı.