Köşk Kaymakamlığında İlçe Kaymakamı Serdar Kaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen tebrikat töreninin ardından Köşk merkez Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda büyük coşku yaşandı. 
  Kutlama törenine, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Köşk İlçe Jandarma Komutanı J. Asb. Kd. Bçvş. Alper Polat, Köşk Belediye Başkan Yardımcısı Özay Özhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ergücü, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"KURTULUŞ DESTANININ VARIŞ NOKTASI"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının varış noktası olduğunu belirtti. Kaymakam Kaya, "Cumhuriyeti korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımız olarak benimsemek ve ülkemizi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek bizim öncelikli hedefimizdir" dedi.

FOLKLOR GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışma ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edilirken, Köşk Altıeylül İlkokulunun sergilemiş olduğu folklor gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Gösterinin ardından resmi geçiş töreni yapılarak kutlamalar sona erdi.