Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Nazilli İlçe Örgütü “Üç Fidan” olarak tabir edilen ve 6 Mayıs 1972’de idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 47. yıl dönümünde anma programı düzenledi. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Belediye Meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, kadın ve gençlik kolları yöneticileri anma programında bizzat görev aldı.

"BİRİ ÖLDÜ, MİLYONLARCASI DOĞDU" 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılışında konuşma yapan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “6 Mayıs sabah saatlerinde üç fidan egemen güçlerin hiçbir canlıya zarar vermemiş olmalarına rağmen ülkeyi bölme suçundan dolayı idama mahkum edildiler. Zannettiler ki bu üç genci öldürürsek, bu düşünceyi de toprağın altına gömeriz. Öyle olmadı. Bir Deniz öldü milyonlarcası doğdu, bir Hüseyin öldü milyonlarcası doğdu, bir Yusuf öldü milyonlarca Yusuf doğdu” diye konuştu.

AYAKTA ALKIŞLADILAR 

Başkan Sevim’in konuşmasının ardından partililerden oluşan koro tarafından yine partililerin çaldığı enstrümanlar eşliğinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın biyografileri, ailelerine yazdığı mektuplar, mahkemede söyledikleri son sözler, onları anlatan şiir ve şarkılar okundu. Programı ayakta alkışlayan izleyiciler, etkinliğin sonunda koronun söylediği “Çav Bella” şarkısını hep birlikte söyledi.

Haber Videosu