Utrecht'teki Jaarbeurs Salonu'nda bu yıl 48.'si düzenlenen ve 14 Ocak'a kadar devam edecek fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin 50'ye yakın kurum ve kuruluşun katılımıyla açtığı yaklaşık 652 metrekarelik stantla, en büyük katılımcı oldu.
  Fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Yüksel, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun, Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ile Türkiye'den gelen davetliler katıldı.

KUŞADASI STANDINA YOĞUN İLGİ

Kuşadası Belediyesi’nin de katıldığı Utrecht Turizm Fuarı’nda açılan stantta, Kuşadası’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerin tanıtımı yapılıyor. KODER ve TÜRSAB’ın desteğiyle açılan Kuşadası standı, yoğun ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy da standı ziyaret ederek bilgiler aldı. Kuşadası standında turizmciler, Avrupa’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin yetkilileri ile görüşme şansı bulurken, KODER tarafından düzenlenen ücretsiz Kuşadası tatili ise Hollandalı turistler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kuşadası Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhterem Akın’ın katıldığı fuar, 14 Ocak tarihine kadar sürecek.