Serginin açılışında Kuşadası Müftüsü Vehbi Akşit, Mevlana Düşünceleri Araştırma Derneği (MEDAR) Başkanı Mehmet Veysi Dörtbudak’da sanatçıları yalnız bırakmadılar.

 '12 YILDA ÖĞRENDİM'


 Suna Ongan minyatürler, Arkın Ongan da hat sanatının incelikleri hakkında konukları bilgilendirdi ve tatbiki olarak sunumlarda bulundu.16 Yıldır hat sanatı ile ilgilendiğini söyleyen aynı zamanda Mali Müşavir olan Arkın Ongan, insanın içine aşk ateşi düşünce vazgeçemediğini belirterek İstanbul’da hattat sanatçısı Yusuf Sezer’den 12 yıl ders aldığını belirtti. Ongan, "Hattatlar, usta çırak ilişkisi içinde yetişirler. Hat sanatını öğrenmeye heveslenen kişi daha önce belirttiğim gibi bir hattattan ders alır. Başlangıçta alıştırma niteliğinde çalışmalara dayanan ve ‘meşk’ adı verilen bu dersler tek tek harflerin yazılışının öğrenilmesiyle başlar, harflerin birleşme biçimleriyle, sözcüklerin ve tümcelerin yazılış tarzlarının öğrenilmesiyle sürer. Ben hat sanatını 12 yılda öğrendim" dedi.
  Serginin açılışına katılan sanatseverler, Ongan çiftinin sabır ve özveriyle hazırladıkları eserleri beğeniyle karşıladı. Klasik sanatların inceliklerini taşıyan “Kadim İzler” isimli sergi, 16 Temmuz tarihine kadar Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde gezilebilir açık kalacak.