İl Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'ndaki etkinliğe Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay ve Mustafa Hulusi Arat, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeki Karaoğlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ferdi Güneş, Sivaslılar Derneği Başkanı Mukadder Özer, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AYDIN İLK BEŞTE 

Sivaslılar Derneği Başkanı Özer, vatandaşlara organ bağışı çağrısı yaptı. Aydın’ın organ bağışında Türkiye’de ilk 5’te yer aldığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, il genelinde 17 bin civarında organ bağışçısı olduğunu söyledi. Gecede söz alan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ferdi Güneş ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Asistanı Besim Hacıoğlu, daha önce kendilerinin de kornea nakli olduğunu söyleyerek organ bağışının önemini vurguladılar.    
  Konuşmaların ardından, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İzmir Göz Bankası Müdürü Prof. Dr. Sait Eğrilmez'in kornea nakli yapılan ve organ bağışlayan sanatçılardan kurduğu 'Korneanın Sesi' isimli müzik grubu, türküler seslendirdi. Türkülerin arasında Eğrilmez, kornea nakli yaptığı hastaların görmeleriyle yaşadıkları mutluluğu hazırladığı video ile anlattı. Gecenin sonunda Sivaslılar Derneği Başkanı Özer ve 40 kişi İl Sağlık Müdürlüğü'nün standında organ bağışında bulundu.