29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bozdoğan Şehir Stadı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Cumhuriyet Savcısı Nurullah Narin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Erkan Kocadaş, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Salih Devrim, İlçe Emniyet Amiri V. Komiser Yavuz Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Madran, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ahmet Keskin, Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsileri ile vatandaşlar katıldı.

KAYMAKAM CAN CUMHURİYET’İ ANLATTI 

Törende ilk olarak Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Cumhuriyet Savcısı Nurullah Narin ve Bozdoğan Belediye Başkanı S. Tümer Apaydın, vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakam Adem Can konuşmasında, "Cumhuriyet Türkiye için yalnız bir yönetim şekli değildir. Cumhuriyet tarihimizdeki en kapsamlı sosyal dönüşümün adıdır. Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir'  ilkesi  devletin ve rejimin temelini oluşturur ve bunun teminatı Cumhuriyet’tir" dedi.

15 TEMMUZ’A DEĞİNDİ 

Türkiye’nin konum itibariyle  politik, stratejik ve ekonomik cazibeye sahip olduğunun altını çizen Kaymakam Adem Can, "Binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan  insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Yakın zaman önce 15 Temmuz'da yaşadığımız alçak kalkışma  girişimi  bu durumu bizlere tekrar hatırlatmış, her an teyakkuzda bulunmamız  gereğini bir kez daha ortaya koymuştur" diye konuştu.

GÖSTERİLER SUNULDU 

Kaymakam Adem Can konuşmasının son bölümünde  öğretmen ve öğrencilere seslenirken, "Bilgi en önemli kazanım ve güçtür. Günümüzde bilimin aydınlatıcı ışığında  erdemli insan yetiştirmek düsturu ile gelecek nesiller zihinlerini kendi iradeleri ile kullanabilecek şekilde yetiştirilmelidir. Atatürk'ün deyimiyle sizler geleceğin ümidi, ışık çiçeklerisiniz. 'Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak’  sözleriyle işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz" ifadelerini kullandı. Adem Can konuşmasını tüm şehitlere rahmet ve ailelerine sabır dilekleriyle sonlandırdı. Resmi geçidin ardından öğrenciler şiirlerini okudu. Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Halk oyunları gösterisi  ile tören sona erdi.