Nazilli’nin en eski mahallelerinden olan Çapahasan Mahallesi’nde gerek alt yapı gerekse üst yapı sorunları göze çarpıyor. Yeni yapılaşmayla birlikte yükü kaldıramayan kanalizasyon sistemi, yağmur giderlerinin olmaması da eklenince her yağmurda sokaklar göle dönerken, yıllardır yenilenmeyen elektrik direkleri de her geçen gün artan yükü taşımakta zorlanıyor. Mahalle Muhtarı Aytekin Özdemir su tahliyesi için uzun zaman önce yapılan pik boruların artık eskidiğini, boruların  plansız yapılaşma ile artan yükü taşıyamadığını belirtti. Özdemir “Alt yapı zaten çok eski artık ihtiyacı karşılamıyor. Mahallemizin ana arteri olan 5 Eylül Caddesi’nden kamyonların geçmesi de borulara çok zarar veriyor. Ağır vasıtaların yarattığı baskıdan borular patlıyor. Bu caddede her gün bir yerleri kazmak zorunda kalıyorlar” dedi.

“YAĞMUR SULARI SELE DÖNÜYOR”

Çapahasan Mahallesi’nde alt yapı kadar üst yapı da yetersiz görünüyor. Mahalle Muhtarı Aytekin Özdemir “Yağışlı günlerde yağmur suları ana yollarla ara yollar arasındaki çukurluklara  doluyor. Tren yolundan buraya kadar bir tane bile yağmur gideri yok. Yağmur suları oradan buraya gelene kadar  sele dönüyor. Bu sorunu çözmek için söz konusu mesafede açık drenaj yapmak gerekiyor” sözleriyle üst yapıda görülen eksiklikleri dile getirdi.

ELEKTRİK DİREKLERİ ALARM VERİYOR

Mahallesinde bulunan elektrik direklerinin de eskiyerek çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen Muhtar Aytekin Özdemir  yeni yapılaşmayla birlikte elektrik direklerinin de yükünün arttığını belirterek “Artık herşey elektrikli ve mahallemize yeni binalar yapılıyor. Ama bu direkler artık çürümeye yüz tuttu. Bazen leylek çarpıyor ve biz saatlerce elektriksiz kalıyoruz.  Bence kalıcı çözüm için elektrik hatlarının yer altına alınması gerekiyor” diye konuştu.

“BU YOLU ESKİ HALİNE GETİRİN”

Aytekin Özdemir 389 Sokak’ta bir süre önce yapılan asfalt yolun aşınması sonucu  oluşan çukurlara yağmur suyu dolmasından yakındı. Özdemir “Bu sokaktaki yol parke taşı döşeliydi ama yolun üstüne 5-6 yıl önce  ince asfalt döktüler ama bu asfalt ince ve  dayanıksız olduğu için yağmur sularıyla birlikte birçok noktada aşındı. Yolun sağında solunda oluşan çukurluklara yağmur suları doluyor. Bu yoldaki asfaltın sökülmesini istiyoruz. Altında zaten sağlam bir parke yol var”  sözleriyle asfaltın sökülerek yolun eski haline getirilmesini istedi.

“TALEBİMİZ REDDEDİLDİ”

Muhtar Aytekin Özdemir mahallesinde yaşanan bir diğer sorunun ise toplu taşımayla ilgili olduğunu söyledi. Özdemir,  “Mahallemizden geçen 3 ve 5 numaralı şehiriçi minibüslerinin güzergahları birbirine çok yakın. 5 numaralı minibüsün güzergahında yerleşimin çok seyrek olduğu yerler var. Vatandaş bana gelerek güzergahın değişmesini, minibüsün daha kalabalık yerlerden geçerek hastaneye gitmesini istediler. Ben de bu talebi Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) bildirdim ancak kabul edilmedi” diye konuştu.