Bozdoğanlı baba kız Yılmaz Çelen ve Ebru Çelen Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde kan kanseri tedavisi görüyor. Sağlıklarına kavuşmak için kök hücre bekleyen baba kız için Bozdoğan halkı seferber oldu. Ebru’nu hastaneye yatmadan önce eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi’nde bağış kampanyası düzenlendi. Gerek öğrenciler gerekse Bozdoğan halkı kök hücre bağışlamak için uzun kuyruklar oluşturdu.

“HEMŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Ebru Çelen ve babası için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyasına Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş da katıldı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Altıntaş, “Bozdoğanlılar olarak hemşehrimize sahip çıkıyoruz. Öğrencilerimizin, halkımızın duyarlılığı bizi de memnun etti. İnşallah ihtiyaç duyulan kök hücre bulunur ve bu kardeşlerimize derman oluruz” dedi. Ebru’nun okul arkadaşlarından Cansu Nalbantoğlu “Arkadaşımız kötü bir olayla karşılaştı. Biz her zaman onun yanındayız. Onun yerinde biz de olabilirdik. Yaklaşık bir aydır uygun kök hücre bulunması için uğraşıyoruz ve elimizden geleni yapmaya da devam edeceğiz. Onu çok seviyoruz. Tekrar okulumuza dönecek, birlikte kahkahalar atacağız” dedi.  

HERKESİ BAĞIŞÇI OLMAYA ÇAĞIRDI 

Ebru’nun Edebiyat Öğretmeni Sibel Turga Metin ise “O bizim canımız. İnanıyoruz ki Ebru’ya gerekli olan kök hücreyi bulacağız. Bozdoğan halkı burada. Hepimiz seferber olduk. Nerelere kadar ulaşmamız gerekiyorsa  oralara  kadar gideceğiz.  İnanıyorum ki o kök hücre bugün buradan çıkacak. Ben 47 yaşındayım. Bugüne kadar donör olmadığım için utanıyorum. Tüm duyarlı vatandaşları çok geç olmadan bağışçı olmaya davet ediyorum” dedi. 
Bağış kampanyasına Ülkü Ocakları Bozdoğan İlçe Başkanı Yusuf Akkaya ve ülkücü camia da destek verdi.

Haber Videosu