"Aydın Çıldır Havaalanı" adıyla açılan hesaptan bir uçağın Çıldır'a iniş yaparken görüntüsü paylaşılırken, milletvekili ve bürokratların Çıldır'ın açılmasıyla ilgili verdikleri sözler hatırlatıldı.

ÇILDIR AİLESİ, GERİ ALMAK İSTİYOR

Aydın'da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü'ne şartlı olarak bağışlayan Mustafa Çıldır'ın mirasçıları, geçtiğimiz aylarda havaalanı olarak kullanılmadığı gerekçesiyle arazilerini geri almak için hukuk mücadelesi başlatmıştı. 
  Çıldır ailesinin en yaşlı fertlerinden olan Şevki Çıldır, "Bu alanın bağışlanma şartlarına uygun havaalanı olarak faaliyete geçirilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde mirasçıları olarak hibeden rücu yolundaki hukuki süreci başlatmak zorunda kalacağız" demişti.

GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara Aydın Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan havaalanı raporunu sunmuştu. Türk Hava Yolları tarafında pilot okulu olarak kullanılan Çıldır Havaalanının uçuşlara açılması konusundaki belirsizlik sürerken, Aydınlılar Çıldır'dan uçabilmenin hayalini kuruyor.