Toplantıya, CHP Meclis Üyeleri Haydar Büyükdağ ve Zeliha Gökkaya, AK Parti Meclis üyeleri Tacettin Özden ve Rıza Esen katılmadı. Toplantıda 25 gündem maddesi görüşüldü.    

PAZAR YERLERİNDEKİ TEZGAHLAR İHALE EDİLECEK

Toplantıda, Soğucak ve Güzelçamlı mahallelerinde belediyeye ait taşınmazların TEDAŞ tarafından trafo yapılması için kamulaştırılması sürecinde belediye başkanına yetki verilmesi, oy birliği ile kabul edildi. Davutlar Mahallesi'ndeki Kazım Dirik İlkokulu'nun yoğunluktan doğan sınıf ihtiyacının karşılanması amacıyla, okulun karşısında bulunan eski belediye binasının, 30 Temmuz 2018 tarihine kadar geçici derslik olarak kullandırılması oy birliği ile karara bağlandı. Kapalı pazar yerlerinin ihalesinde ücret tarifesi uygulanmaması, kiralama yoluyla işletilmesi, pazar tezgahlarının ihale edilmesi konuları, Plan Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevk edildi.  

YÜZDE 90 İNDİRİM KARARI

Kasım ayı toplantısı gündeminde yer alan ve Plan Bütçe ve Tarife Komisyonu’na sevk edilen, engelli, gazi ve şehit ailelerinin katı atık ücretlerinden indirimli olarak yararlanmaları konusu da toplantıda masaya yatırıldı. 
  Plan Bütçe ve Tarife Komisyonu’nun, engelli, şehit ve gazi ailelerine 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yüzde 90 oranında indirim yapılması yönündeki kararı, Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Kayalı, söz konusu indirimin 2018 yılı Bütçe Kararnamesi’nin oylanmış olması nedeniyle ancak 2019 yılından itibaren uygulanabileceğini belirtti.

KAYAN EVLERE KİRA YARDIMI DEVAM EDİYOR  

Ek gündem maddesi olarak meclise gelen kayan evlere kira yardımının 2018 yılında da devam etmesi, kira yardımının 700 liradan 750 liraya yükseltilmesi, oy çokluğu ile kabul edildi. 2014 yılında yaşanan toprak kayması sonucunda evleri zarar gören Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerindeki vatandaşların evlerinin tadilat işlerinin en geç 6 içerisinde biteceği belirtildi. 
  Mülkiyeti belediyeye ait bazı yerler üzerinde proje geliştirilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi kabul edildi. 2018 yılında uygulanacak vergi, resim ve harç tarifesi de karara bağlandı. Alınan karara göre, 2017 yılında uygulanan vergi, resim ve harç tarifesine herhangi bir zam yapılmadı. 2017 yılında uygulanan tarifenin, 2018 yılında da aynen devam etmesine karar verildi.
     Öte yandan bir sonraki meclis toplantısının, 3 Ocak Çarşamba günü, saat 16.00’da, Erkan Yücel Sahnesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.