Yaklaşık 4 ay önce eğitime başlayan lisenin yolları yağan yağmurlarla birlikte çamur deryasına dönerken, öğrenciler başta olmak üzere okul servisleri ve okula arabalarıyla gelip giden öğretmenler, bu yolda batma tehlikesi yaşıyor. Her gün okul öncesi ve sonrası çamurla boğuşan yaklaşık 350 öğrenci ise, kendilerince çeşitli yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor. Öğrenciler, ayakkabılarının üzerine poşet giyerek okula ulaşmaya çalışıyor. Okul çevresinde bulunan inşatlara malzeme getiren kamyonların ise çamurlu yolu kullanılamaz hale getiren diğer etken olduğunu öne süren öğrenciler, çamurlu yolda zorla yürüdüklerini vurgulayarak yaşananları gördükleri halde seyirci kalan yöneticileri eleştirdi.   

“ÇAMUR İÇİNDE KALIYORUZ!”

Yaşadıkları yol sorunundan bahseden öğrencilerden Rojda Zorlu, “Yoldan memnun değiliz, her yer çukur ve taşlı. Her sabah ve akşam kendimizi çamur parkurunda yürüyormuş gibi hissediyoruz. Okul yoluna araç giremiyor. Yağmurlu günlerde zorluk çekiyoruz. Ayakkabı ve elbiselerimiz de çamur içinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE REZALET GÖRMEDİM”

Yürüyebilecek alan olmadığını ve bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen bir başka öğrenci İlayda Su Kırbaş, “Okula ulaşmak için paçalarımızı sıvamak zorunda kalıyor ve ayakkabılarımızın üzerine de poşet giyiyoruz. Biz böyle bir rezalet görmedik. Burada batan arabalar da oluyor. Yürüyebileceğimiz alan olmadığından dolayı yolun kenarındaki çöp ve otların içerisinden geçiyoruz” dedi. 
  Öte yandan konuyla ilgili yetkililere seslenen öğrenciler, sorunun bir an önce giderilmesi talebinde bulunarak yola en azından mıcır dökülmesini istedi.