Protokol üyeleri, Şehit Sevim’in Yıldıztepe Mahallesi Belediye konutlarında ikamet eden aisine başsağlığı dileklerini iletti. 
Vali Köşger ve beraberindeki heyet, şehidin eşi Özlem Sevim, babası Cahit Sevim ve annesi Semra Yetek’e devletin yanlarında olduğu mesajını verdi. Ziyarete Köşger, Erim, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ eşleri ile katıldı. Ziyarette ayrıca Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli ilçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Özcan Çevikçelik, Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu hazır bulundu. .

DUALAR EDİLDİ

Ziyarette müftülük görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken, Müftü Necati Topaloğlu Şehit Muhammet Can Sevim için dua ettirdi. Vali Yavuz Selim Köşger şehidin annesi Semra Yetek’e Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Aile üyeleriyle tek tek sohbet eden Vali Köşger, herkese şehitliğin ve şehit ailesi olmanın nasip olmayacağını ifade etti.

“ŞEHİDİMİZİN EMANETİNİ YERİNE GETİRİRİZ”

Vali Köşger, ziyaret çıkışında bir muhabirin, Muhammet Can Sevim’in şehit olmadan önce görev yaptığı yerdeki çocuklara elbise ve kırtasiye yardımı götürmek için hazırlık yaptığını hatırlatması üzerine, “Askerimizin, güvenlik güçlerimizin asaletini gösteren bir şey bu. Biz hiçbir yere işgalci ve istilacı ve sömürgeci olarak gitmedik bu dünyada. Çok uzun yıllar dünyaya nizam vermiş olan bu milletin evlatları olarak hiçbir zaman sömürmedi bu milletin çocukları. Bizim askerimiz gittiği yere medeniyet götürüyor, okul götürüyor, sağlık ocağı götürüyor. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Bugün Afrin’de de aynı şey. Burası bizim vatanımız. Çaldıran bizim memleketimiz. Yavuz Sultan Selim’in Çaldıran Savaşı’nın gerçekleştiği yer orası. Orası bizim vatanımız. Dolayısı ile oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Bizim askerimizin Muhammet Can Sevim’in onlara elbise götürmesinden daha doğal ne olabilir? Şimdi biz onun emanetini yerine getiririz inşallah. Böyle bir şey varsa gerekeni yaparız” ifadelerini kullandı.

Haber Videosu