Arslan ve Çapakçıoğlu, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı. Türkiye'nin kalkınması, ekonomisinin büyümesi, üretim ve verimliliğinin artması ile hayat standartlarının yükseltilmesinde çiftçilerin katkısının çok büyük olduğunu belirten Arslan, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerin her zaman başlarının tacı olduğunu ifade etti.

"EMEĞİ KUTSALDIR"

Arslan, "Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin emeği ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçimizin emeği kutsaldır. Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe ve huzur ortamına katkı sağlaması dileği ile tek amaçları üretmek olan, üretirken insanca ve namerde muhtaç olmadan yaşama azmi ile toprağı işlemeye gayret eden çiftçimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlarım" dedi.

"FEDAKARCA ÇABA HARCIYORLAR"

Çapakçıoğlu da çiftçilerin her türlü zorluğa rağmen üretmeyi sürdürdüklerini söyledi. En güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı ve hayvansal gıdaları üretmek için çiftçilerin fedakarca çaba harcadıklarını dile getiren Çapakçıoğlu, tüm çiftçilerin gününü kutladı.