İzmir'den geçen yıl Aydın'a taşınan Tariş İncir Birliği Kolonya Fabrikası, Germencik ilçesindeki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'nde, 9 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla kuruldu. Yaklaşık 11 aydır faaliyet gösteren ve 36'sı kadın toplam 40 personelin çalıştığı fabrikada aralarında limon, yeşil çay, zeytin çiçeği, incir ve mandalinanın da bulunduğu toplam 9 çeşit kolonya üretimi yapılıyor. Son teknoloji ile donatılmış fabrikada üretilen kolonyalar, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da satılıyor. Ülke ve kent ekonomisine önemli katkı sunan fabrikada, yıllık 750 bin litre kolonya üretimi ve 18 milyon lira ciro yapılması hedefleniyor.

50 YILLIK MARKA

Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş kolonyasının Türkiye'nin önemli markalarından birisi olduğunu söyledi. Ürettikleri kolonyalarda doğal esanslar kullandıklarını belirten Bircan, "Tariş kolonyasının 50 yıllık bir marka değeri var. Biz bunu çok önemsiyoruz ve arkasında duruyoruz. Şu anda 9 çeşit kolonya üretiyoruz. Gelen talepler üzerine 5 yeni kolonya kokusu üzerinde çalışıyoruz. Kolonyalarımızda kesinlikle doğal esanslar kullanıyoruz. Esansların yüzde 90'ını yurt dışından ithal ediyoruz. Amacımız kaliteli üretimi korumaktır" diye konuştu.

7 ÜLKEYE İHRACAT

Vatandaşların Tariş kolonyalarının dış görünüşünü ve kokularını beğendiğini ifade eden Bircan, şunları kaydetti:
"Kolonyalarımız ilgi görüyor. 81 ilimizde Tariş kolonyalarını satıyoruz. Bunu, zincir marketler aracılığıyla yapıyoruz. Kolonyalarımızın ihracatını da yapıyoruz. Avrupa'nın 7 ülkesine özellikle limon, lavanta, tütün, zeytin çiçeği ve yeşil çay kolonyalarımızdan gönderiyoruz. Tariş olarak kolonyalarımızla da hem ülke, hem de kent ekonomisine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz."

18 MİLYON CİRO

Fabrikanın yıllık 1 milyon 200 bin litre kolonya üretim kapasitesinin olduğuna işaret eden Bircan, "11 ayda 700 bin litre kolonya ürettik. Kuruluşumuzun birinci yılının sonunda 750 bin litre kolonya üretimi ve 18 milyon TL ciro yapmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimizi, tutturmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. İleriki yıllarda ise 1 milyon litrenin üzerinde kolonya üretimi yapmayı planlıyoruz. Bu da daha fazla istihdam sağlayacağımız ve ekonomiye daha fazla katkı sunacağımız anlamına geliyor" dedi.