Başçayır Mahallesi yakınlarında Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen göletin yapımı sırasında açılan çevre yolu mahalle içerisindeki trafik tehlikesine çözüm üretirken, mahalle halkının karşısına yeni bir sorun çıkardı. Yolu kullanan 10’a yakın mahallenin araçlarının özellikle yaz aylarında kaldırdığı toz, mahallede hayatı çekilmez hale getirdi. Yol civarındaki evler tozdan görünmez olurken, civar bahçelerde yetişen meyveler de tüketilemez duruma geldi.

KADIN, ERKEK YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Yolun asfaltlanması için birçok defa yetkililere taleplerini ilettiklerini kaydeden Başçayır Mahallesi sakinleri, her defasında söz almalarına rağmen bir türlü kalıcı çözümün üretilmediğini ifade ettiler. Zaman zaman tankerler ile yolun sulandığını dile getiren mahalle sakinleri, kalıcı çözüm istediklerini beyan ettiler.
  Sıcaklarla birlikte yoldaki tozun da artmasıyla sabrı taşan mahalle sakinleri, çevre yolunu trafiğe kapattılar. Kamyonetlerini yolun içine park edip kendileri de yola inen mahalle sakinleri, sorun kökten çözülene kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirttiler.

"25 MAYIS’A KADAR ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK"

Mahalle halkının eylemi nedeniyle bölgeye gelen Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, öfkeli mahalle sakinlerini yolu trafiğe açmaları konusunda ikna etmeleri kolay olmadı. Köşk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Cin, yetkililerle yaptığı görüşme sonrasında yolda 25 Mayıs’a kadar asfalt çalışması başlatılacağı müjdesini verdi.
  Mahalle sakinleri akşam saatlerinde yolu trafiğe açarken, yolun asfaltlanmaması halinde tekrar yolu trafiğe kapatacaklarını kaydettiler.