2011 yılında sakin şehir ünvanına kavuşan Yenipazar’da son dönemde ‘Cittaslow’un ilçeye kattıkları tartışmaları yaşanıyor. Bazı Yenipazarlılar bu ünvanın sadece Yenipazar’ın önüne geldiğini ilçeye artı bir değer katmadığı görüşünde birleşirken, bazı vatandaşlar ise ünvanın ilçeye çok şey kattığını fakat on dönemde sakin şehrin tanıtımı için hiç bir şey yapılmadığını düşünüyor.
  Tartışmalar yaşanırken, Yenipazar’ın girişinde ilçenin misafirlerini selamlayan üzerinde “Yavaşlayın, Yenipazar’dasınız” yazılı dev Cittaslow tabelası ise ilgisizlikten sararmış halde. Gün geçtikçe güneş ışınları sebebiyle tabelanın rengi solarken, bazı parçaları da koparak yırtılmış durumda.
  İlçede kurulu bulunan Cittaslow Derneği’nin yurtdışına gezilerinden başka bir faaliyetini olmadığını dile getiren Yenipazar’In bağımsız meclis üyesi Ünal Sarıoğlu, “Yenipazar’a girerken sağ tarafta kalan Cittaslow tabelasının renklerinin solduğunu görünce üzülüyorum. Bu derneğin bu tür sorunlara çözüm üretmesi gerekli” diyerek tabelanın durumuna dikkat çekti.