Aydın’da birçok ailenin geçim kaynağı olan kuru incirin hasadı Ağustos ayı itibariyle başladı. Hasat sezonun başlamasıyla birlikte ATB, sezonun ilk incirini Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesi’nden üretici Niyazi Sarı ve Hamit Evgin, İncirliova ilçesinden üretici Mehmet Atar, 
Germencik ilçesinden Süleyman Göçmen, Hasbi Altay ve Ruhi Doğan’dan kilosu 80 liradan satın aldı. 
  ATB'de düzenlenen törene Vali Yavuz Selim Köşger, ATB Meclis Başkanı Bahri Erdel, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş ile üreticiler katıldı.  

200 KİLO ALINDI

İlk kuru inciri 80 liradan aldıklarını belirten Başkan Çondur, “Sezonun ilk kuru incirinden 200 kilo satın aldık. Mevsimlerin bu şekilde devam etmesi halinde incirde kaliteli bir ürün elde etmeye devam ederiz. Geçen yıl 78 bin ton rekolte sağladık. Bu yıl onun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. İhracat rakamlarımız da önceki yıla göre bir artış göstermişti. Üreticiler bu yıl da istedikleri fiyatta satarlar” dedi.

"İNŞALLAH İYİ BİR YIL OLACAK"

Aydın’ın bereketli topraklar üzerinde yer aldığını belirten Vali Köşger, “Birçok üründe Aydın söz sahibi ancak kuru incir istisna bir üründür. Dünyada söz sahibi olduğumuz bir üründür. Aydın dünyada en çok kuru incirin üretildiği şehirdir. Dünyanın kuru incir üretiminin yüzde 70'ini, Türkiye bazında yüzde 60’ını Aydın üretiyor. İlk ürünleri borsamızda aldık. İnşallah iyi bir yıl olacak” diye konuştu. Törende incir üreticilerine çeyrek altın hediye edildi.

Haber Videosu