Aydın Ticaret Borsası tarafından 2015-2017 yılları arasında, İstanbul Ticaret Borsası, Ege Zeytin Zeytinyağı ihracatçıları Birliği, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve AYTB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ortaklığında KOSGEB tarafından desteklenen “Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması” projesi kapsamında Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinlikleri, 24 aylık süreç içerisinde 20 ilde tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.  İkinci etap tadım ve tanıtım faaliyetinin ikincisini Eskişehir’de gerçekleştirecek olan ATB, 29-30 Eylül tarihlerinde Eskişehir Park AVM’de doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiğini tadım yaptırarak anlatacak.

2’NCİ ETABIN 2’NCİ ETKİNLİĞİ ESKİŞEHİR’DE

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada, “Aydın Ticaret Borsası olarak kaliteli zeytinyağı konusundaki hassasiyetimiz ve bir önceki projemizden aldığımız olumlu tepkiler sebebiyle daha önce tadım ve tanıtım yapılmayan İstanbul (Avrupa), Eşkişehir, Kastamonu, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya, İstanbul (Anadolu) ve Rize olmak üzere 10 ilimizde daha tadım ve tanıtım yapılmasını planlıyoruz. İkinci etap tadım ve tanıtım etkinliğimiz çerçevesinde, Temmuz ayında ilk etkinliğimizi İstanbul (Avrupa) Marmara Forum AVM’de başarıyla gerçekleştirdik. 29-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Eskişehir Espark Avm’de 2. Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliğimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

ESKİŞEHİRLİLERİ ZEYTİNYAĞI TADIMINA DAVET ETTİ

Tadım uzmanlarının tüketicilere doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiğini tadım yaptırarak anlatacağını ifade eden Çondur, “Tadım ve tanıtım faaliyetlerimiz ile tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilecek. Tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırarak kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiğini öğrenmek isteyen herkesi 29-30 Eylül tarihlerinde Eskişehir Espark AVM’ye bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.