Koçarlı Belediyesi, 2018’in son gününde kadınlara yönelik önemli bir merkezi dualarla faaliyete geçirdi. Özellikle Pazartesi günleri Koçarlı ilçe merkezinde kurulan pazarda alışveriş yaptıktan sonra kadınların soluklanabileceği ve kadınlara yönelik çeşitli kursların düzenleneceği Kadın Dinlenme Merkezi yoğun bir katılımla açıldı. Koçarlı Belediye Başkanlığı Mevlüt Şahinci Hizmet Binası içindeki merkezin açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, CHP İl Kadın Kollları Başkanı Ayşe Özdemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve Koçarlılı vatandaşlar katıldı.

“HER GÜN KADINLARIN OLACAK”

Açtıkları Kadın Dinlenme Merkezi ile Koçarlılı kadınların büyük bir çilesini sonlandırdıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “Annelerimizin, ablalarımızın, kız kardeşlerimizin özellikle Pazartesi günü pazar masrafını gördükten sonra rahat rahat oturup bekleyebilecekleri, dinlenebilecekleri bir yerleri yoktu. Bu kadınlarımız için ciddi bir ihtiyaçtı. Biz de bu ihtiyacı karşılaşmak için Kadın Dinlenme Merkezi’ni açtık. Burası sadece Pazartesi günleri değil her gün kadınların olacak. Kadınlarımız istediği bir şekilde burada sosyal etkinlik düzenleyebilecek, doğum günlerini, toplantılarını, günlerini burada yapabilecek” dedi.  

“AMACIMIZ KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMAK”

Kadınlar için Aydın’da pozitif ayrımcılık yaptığını ifade eden Özlem Çerçioğlu ise kadınların istihdama dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kadınların istihdama katılması için yaptıkları çalışmaları anlatan Çerçioğlu, “Çakırbeyli Köylü Pazarı’nda bütün tezgahları kadınlarımıza veriyoruz. Yine birçok ilçemizde kadın kooperatifleri kurduk. Yine Kadın Dinlenme Merkezi’ni hizmete açıyoruz. Başkanımız, bu merkezde kadınlara yönelik al sanatları kursu ve birçok aktivite yapacaklarını söyledi. Amacımız kadınlarımızın istihdama katkı sağlaması. Kadınlarımıza iş imkanı yaratılması. Türkiye’nin ve Aydın’ın en büyük sorunu işsizliktir. Gençlerimiz, çocuklarımız kadınlarımız işsiz. İşte bu kadın dinlenme merkezi çatısı altında birçok kadınlarımıza yönelik kurslar vereceğiz” dedi.

“ÜCRETSİZ TEZGAH VERECEĞİZ”

Aydın Tekstil alanını kamulaştırdıklarını hatırlatan Çerçioğlu, “Buradan size bir müjde vermek istiyorum. Aydın’da biliyorsunuz Aydın Tekstili kamulaştırdık. Çok büyük bir fabrika var. Fabrika hem fuar alanı olacak hem de orada kadınlarımıza haftanın iki günü ücretsiz tezgah vereceğiz. El emeğiyle göz nuruyla ürettiğiniz eşyaları ve köylerde yetiştirilen sebze ve meyveleri organik olarak orada satacaksınız. Böylelikle aile bütçesine bir parça katkı sunacaksınız” ifadelerini kullandı.

MEYDAN MÜJDESİ 

Koçarlı’nın Cumhuriyet Meydanı’nı yenileceklerini de müjdeleyen Çerçioğlu, vatandaşlardan 2019 yerel seçimlerinde kendisine ve Başkan Öztürk’e destek vermelerini istedi. Konuşmasını tamamlayan Çerçioğlu, Öztürk ve kadınlarla birlikte kurdele keserek Kadın Dinlenme Merkezinin açılışını yaptı.