Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın ev sahipliğindeki festival açılışına Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Baro İlçe Temsilcisi Sevgi Kulcu, Başkan Yardımcısı Erdinç Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, MHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Zeki İnal, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Dinç, CHP eski İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Meclis Üyeleri İbrahim Kayahan, Nuri Öncü, Karacasu Esnaf Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Karacasu Vakfı Başkanı Mutlu Kasapoğlu, Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen, Karacasu Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Eriklioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEDEBAĞ’DAKİ ÇALIŞMALAR GURUR KAYNAĞI OLDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehtreran Takımı’nın gösterileri ile başlayan açılış, konuşmalarla devam etti. Dünya kalıcı mirası listesine giren Afrodisias’ı yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlere tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Mustafa Büyükyapıcı, “Afrodisias ile birlikte bütün değerlerimizi de önemsiyoruz. Afrodisias Antik Kenti gibi 1 numaralı sit alanına geçmişte yapılanın aksine bir daha müze oluşturulmayacağını düşünüyoruz. Oluşturulacak olan yeni müzenin ilçe merkezine yapılması için her çabayı gösteriyoruz. Bunun için belediye olarak arazi verme sözü verdim. Belediye binasını bile bu konu için tahsis edebileceğimin sözünü verdim. Seramik ocakları, yaylalar, tarihi sokaklarımız hepsi birer değer. Çabalarımız Valiliğimiz ve devletimiz tarafından karşılık buldu. Yaptığımız hamleler sonucu Karacasu bir kültür şehri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Kahvedesi’nde ve Dedebağ’da önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar bizim gurur kaynağımız oldu” dedi.

İL PROTOKOLÜ KATILMADI

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Vali Yavuz Selim Köşger’in katılmadığı program pide ikramı, stantların gezilmesi ile sona erdi. Akşam saatlerinde Yüksek Sadakat konseri ile devam edecek olan festival, ikinci günde Dedebağ Keşkek Hayrı ve Volkan Konak Konseri ile sona erecek.

Haber Videosu