"DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Sökeli Jeoloji Mühendisi Akmazlar, son dönemde Muğla, Bodrum ve Manisa'da birbiri ardına depremlerin kaydedildiğini hatırlattı. 
  Akmazlar, "Büyük Marmara Depremi’nin 18’inci yıl dönümünde bu tür felaketlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.  Son günlerde, Muğla, Bodrum, Manisa gibi yerlerde birbiri ardına küçük ölçekli depremler yaşıyoruz. Söke de Kuzey Anadolu Fay Hattı üstünde. Birinci derece deprem kuşağında yer aldığından depreme hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Afyon, Denizli, Aydın ve Kuşadası’na kadar uzanan deprem kuşağında yer alan bölgelerde meydana gelen küçük ölçekli depremler, yer kabuğunun enerjisini boşalttığı için büyük ölçekli deprem olması riskini bir parça azaltıyor. Ancak bu, 'Büyük ölçekli depremler olmaz' anlamına da gelmiyor. Bu nedenle yerel yönetimlerden, acil kurtarma ekiplerine kadar hepimiz depreme hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu. 
 

YÖNETMELİKLERE UYULMALI

Marmara Depremi'nin ardından çıkarılan yönetmeliklere uygun yapılaşmaların olması gerektiğinin altını çizen Akmazlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle bölgemizde yapılaşmalarda yukarıda andığımız depremden sonra çıkarılan Deprem Yönetmelikleri’ne uygun yapılaşmalar olmasında büyük fayda var. Biz depreme ne kadar hazırlıklı olursak, can ve mal kaybımız o derece azalır. Unutulmamalıdır ki insanları depremler değil, çürük yapılaşma öldürür."