Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, yerel seçim sonuçlarının Türkiye ve Aydın'a hayırlı olmasını diledi. Aydın'ın yüzde 86,4 seçime katılım oranı ile Türkiye ortalamasının üstünde yer aldığını belirten Apaydın, hizmet için yarışan belediye başkan, meclis üyesi ve muhtar adaylarına gösterdikleri çaba ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Seçilen belediye başkanlarını da kutlayan Apaydın, kendilerine yapacakları çalışmalarda başarı diledi.
Aydın'ın insana, doğaya ve çevreye duyarlı, daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi, eğitim, sanat, tarım, bilim, ekonomi ve teknolojik alanda gelişmesi ve insan kaynaklarını daha verimli kullanması temennisinde bulunan Apaydın, "Temennimizin en kısa sürede gerçekleşmesi için valimize, milletvekillerimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız başta olmak üzere kamu kurumlarının yerel yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitemize, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, Aydın'da ve gurbette yaşayan Aydınlılara büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler inanıyoruz ki; toplumsal uzlaşma içinde birlikte hareket edildiği takdirde Aydın’ımızın çözülemeyecek sorunu kalmayacaktır" dedi.
Apaydın, siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarında yer alan Aydınlıların işbirliği içerisinde çalışarak, Aydın'ın ve Aydınlının güçlenmesine destek vermeleri gerektiğini söyledi. Ankara'da faaliyet gösteren dernek olarak belediye başkanlarının Aydın’ın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için yapacakları çalışmalarda her zaman yanlarında olacaklarını belirten Apaydın, "Bizler, her türlü fikir, proje ve etkinliği gerçekleştirmede belediyelerimizle birlikte el ele olmak ve Aydın'ımızı güçlendirmek arzusundayız. Bu noktada dernek olarak bize düşen her görevi yerine getirmek için çalışacağımızın bilinmesini isteriz" diye konuştu.