Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen kahvaltı programına Başkan Erol'un ve muhtarların yanı sıra, Kaymakam Cafer Kaymakçı ile meclis üyeleri de katıldı. Sohbet havasında geçen programda Erol, muhtarların sıkıntı ve taleplerini dinledi.  

"MUHTARLIK SEÇİMİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARA İTİBAR ETMEYİN"

Muhtarlık seçiminin doğrudan demokrasinin ilk basamağı olduğunu hatırlatarak söze başlayan Erol, "Seçimler yaklaşırken siyasi rakiplerimiz muhtarlık seçimleri üzerinden politika yapmaya başladı. Bizim destekçiliğimiz ve karşıtlığımız üzerinden dedikodu üretmeye başladılar. Halbuki belediye başkanlarının muhtarlık seçimi ile işi olmaz. Kimsenin destekçisi ya da köstekçisi olmayız. AK Parti'den kimseyi zorla muhtar adayı diye çıkaramayız. Herkes kendi rızası ve medeni cesaretiyle aday olur, biz karışmayız. Bizim amacımız Buharkent'e ve mahallelere hizmet etmek. Sizin amacınız da hem Buharkent, hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını kullanarak mahalleye hizmet etmek. O yüzden siz de siyaset gütmemelisiniz. Her iki belediye ile de diyaloglar konusunda sıkıntı yaşamamalısınız. Benimle ilgili bu türden yakıştırmalara itibar etmeyin. Bunlar, asılsız yakıştırmalardır" diye konuştu.
  "2018 ve 2019 YATIRIMLARLA DEVAM EDECEK"
  Erol, geçmiş ve gelecek yatırımlar hakkında muhtarları yeniden bilgilendirerek, aksaklıkların kaynağı konusunda şunları kaydetti: "Mahallelerimize düğün alanları, halı saha ve çocuk oyun parkları kazandırdık. Gündoğan'da köprü inşaatımız da başlıyor. Dere ıslah çalışmamız bitti. Şimdi kenarları ağaçlandırılarak yeşil bir görünüm kazandırılacak. Parke taşı döşemelerimizin yüzde 90'ı tamamlandı. Kalan yerler için de yeniden yap-boz olmasın diye Büyükşehir'in kanalizasyon işlerini bir an evvel başlatıp bitirmesini bekliyoruz. Yaza kadar daha süre tanıdık. Eğer çalışma başlatılmazsa, beklemeden parkeleri döşeyeceğiz. Bizden kaynaklanan bir husus olmadığını bilmenizi isterim. Rekreasyon alanının ihalesine de bu hafta çıkılıyor. Bu arada onun müjdesini ve vereyim. Atatürk Caddesi üzerinde yer alan tarihi konut için restorasyon izinlerini de aldık. Orayı kent müzesi yapmayı planlıyoruz. Sayın Valimiz, maddi kaynağı sağladı. Buharkent'imize bir kültür evi kent müzesi kazandırmış olacağız. Pazar yeri, kültür merkezi ve kent meydanı projesi de gelecek dönemin en büyük yatırımı olacak. Eski İstiklal İlkokulu'nun yıkılması, yerine pazar yeri yapılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile birkaç kere görüştük. Sonunda ilçeye Anadolu lisesi kazandırmamız karşılığında okulun arsasını belediye için alabileceğimiz konusunda anlaştık. Kültür merkezi ve kent meydanı projesi de bunu takip edecek."

"BÜYÜKŞEHİR'İN BUHARKENT'E YAPTIĞI 8 MİLYON LİRALIK YATIRIMI MERAK EDİYORUZ"

Buharkent'e bu güne kadar 27 milyon lira yatırım yaptığını kaydeden Erol, "27 milyon liralık yatırımın içinde ekstra giderler, işçi maaşları yok. Sadece devletin ve belediyenin ilçe adına sağladığı yatırım bu kadar. Gelecek projelerle bizim yatırımımız 50 milyonu bulacak. Gücümüz yettiğince kaynakları seferber ediyoruz. Buharkent, Aydın'ın en küçük ilçelerinden biri. Dolayısıyla bütçemiz çok kısıtlı. Civar ilçelere nazaran maddi imkansızlıklarla bunca hizmet ettik. Diğer ilçelerin spor tesisine ihtiyacı varsa bizim de var, burada da insanlar yaşıyor, buranın da düğün salonuna, kültür merkezine ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyesi ilçemize 8 milyon lira yatırım yaptığını iddia ediyor. Aydın'da en az yatırım yapılan ilçe 8 milyon ile Buharkent. Sonraki sıradaki ilçeye bile 16-18 milyon gibi bir bütçe harcanmış. 'Bizim diğer ilçelerden eksiğimiz nedir?' diye soruyorum Büyükşehir Belediyesi'ne. O 8 milyonun da nereye harcandığını bize göstermelerini istiyorum. Sorunlar hala bitmedi ki, Kayaburnu Mahallesi'nde asfalt yok. Traktörle çıkılıyor oralara. Alsfalt üzerine asfalt yapmak kolay, bir de ham yola yapsınlar bakalım asfaltı" diye sitem etti.

ÇERÇİOĞLU'NA ULAŞAMADIKLARINDAN DERT YANDILAR

Muhtarlar ise, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmenin zorluğundan söz etti. Muhtarlar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a sıradan bir Buharkentli vatandaşın rahatlıkla ulaşıp randevu alabildiğini, Başkan Çerçioğlu ile CHP ilçe başkanlarının bile randevu ayarlamakta sıkıntı çektiğini savundu. Muhtarlar, ilçe belediyesi ile diyalog kurmanın kolay, Büyükşehir ile zor olduğunu öne sürüp üzüntülerini dile getirdiler.

AMBULANSLA DENİZLİ'YE GİTME SORUNU KISMEN ÇÖZÜLDÜ

Buharkent'te rahatsızlanan acil hastalarının ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne sevk edilme konusu da, toplantıda gündeme getirildi. Menderes Mahallesi Muhtarı Uğur Aynaoğlu, bu konu hakkında çıkan yeni kararı diğer muhtarlarla paylaşarak, vatandaşların bilgilendirilmesini istedi. Alınan karara göre, ambulansı kullanan hastayı takip eden doktor Denizli'de bir hastanede ise, doktoruyla telefon görüşmesi sağlanarak hasta Denizli'ye sevk edilebilecek. Böylelikle acil hastalar, kendi doktorlarının kontrolünde muayene olabilecek.