Başkan Müsevitoğlu, motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezası borçları bulunup yapılandırmalardan faydalanmak isteyenlerin en geç 31 Temmuz’a kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini belirterek, “Peşin ödemede katsayı hesaplanmıyor. Peşin ödeyin, kazançlı çıkın” dedi.
  Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Müsevitoğlu, 7143 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında hazırlanan bilgilendirme afişlerini, bünyesindeki 160 özel halk otobüsüne asan Başkan Yalçın’a teşekkür etti. Müsevitoğlu, 7143 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırmanın, devlete karşı borcu olanlar için son derece önemli bir fırsat olduğunu kaydederek şu an itibariyle Aydın’da yaklaşık 29 bin kişinin bu fırsattan yararlanmak için başvuruda bulunduğunu dile getirdi.

“BEN BU KANUNU DUYMADIM DEMEYİN”

Yapılandırmalardan faydalanmak isteyenlerin en geç 31 Temmuz’a kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları gerektiğini dile getiren Müsevitoğlu, “Yapılan düzenleme ile toplumun birçok kesimi için önemli avantajlar sunuluyor. İstiyoruz ki, kapsama girip de ‘Ben bu kanunu duymadım’ diyen tek bir vatandaşımızın kalmasın. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara son derece önemli ödeme kolaylığı getiriyor. Ama ilk önce en önemli şey de, bu kanunla peşin ödemede çok büyük avantajlar geldi. ‘Peşin ödeyin kazançlı çıkın’ sloganı ile zaten çıkmış. Peşin ödemede de hesaplanan yükün yüzde 90’ı siliniyor. Nerede ise anapara ödeniyor. Hesaplanan katsayı da peşin ödeme olduğu için hesaplanamıyor. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın, esnaflarımızın bu kanundan faydalanmasını talep ediyoruz. Tabii ki siz oda başkanlarımızın üyelerinin bilgilendirilmesi, mesaj yolu ile bu kanunun yürürlüğe girdiğini ve son gün 31 Temmuz saat 18.00 olduğunu hatırlatmasını talep ediyoruz” diye konuştu.