Artvin’in Kafkasör yaylasında bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası, ikinci ayağı Aydın’ı Atça ilçesinde gerçekleşecek. Artvin ve ilçelerinden dört boğanın katılacağı güreşler  için boğalar özenle hazırlandılar. Artvin’deki şampiyonanın ilk ayağında Aydın ve Muğla illerinde giden Cumhur, Fırtına, Yakışıklı ve Ayvaz boğaları yenilgiyle Ege’ye dönmüştü.
  Artvin’in yanı sıra, Muğla ve Aydın’dan getirilecek 600 ile 1200 kilogram arasındaki 60 boğanın katılacağı Türkiye Şampiyonası ikinci ayağı müsabakaları Atça’da düzenlenecek. Karadeniz’den özel bir tıra yüklenen 4 boğa Karadeniz havası’ndan çıkıp Aydın’ın havasına alışmaları için 15 gün önceden Aydın’a getirilmişlerdi.

 ARTVİN’DEN 4 BOĞA GELDİ

 Şampiyonaya Artvin’den Haluk Koçer’e ait 700 kilogram ağırlığında Kamil Ağa isimli boğa, Aziz Yiğit’e ait 720 kilogram ağırlığında Ağbaş isimli boğa, Mahir Gülseçgin’e ait 750 kilogram ağırlığındaki Kadirağa isimli boğa ile Can Bilgin’e ait  850 kilogram ağırlığında Kürşat isimli boğa katılacak.
  Kafkasör Yaylası’ndaki güreşlerde horonlar ve zeybekler eşliğinde misafir edilen Ege Boğaları rövanşı almak için yoğun çaba sarf edecekler. Şampiyonanın güreş komitesi, pazar günü Arenaya çıkacak şampiyon boğalar izlemek isteyen herkesi Atça’ya davet ettiler.