AK Parti ve MHP’nin uyumlu çalışması Cumhur İttifakı Adayı Zeki İnal’ı Belediye Başkanlığına taşırken Karacasu, Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Mustafa Savaş’ın da önde çıktığı 4 ilçeden biri oldu. Ses Gazetesine bir seçim değerlendirmesi yapan Fuat Meriç, Karacasuluların Cumhur İttifakı’na  güvenmelerini sağladıklarını söylerken, AK Parti olarak bu ortaklığının sonuna kadar arkasında durduklarını dile getirdi. Karacasu’ya hizmet getirilmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Fuat Meriç, Büyükşehir Belediyesi ile de çatışma siyaseti gütmeyeceklerini aktardı.

“ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM”

Büyükşehir dışında sonuçlardan genel anlamda memnun olduklarını ifade eden Meriç, “Büyükşehir olarak tam istediğimiz olmasa da ilçede Cumhur İttifakı olarak başarılı olduğumuz için mutluyuz. Devlet yatırımları açısından, hizmet açısından kendimizi şanslı hissediyoruz. Daha iyisini yapacağımızı düşünüyoruz. Büyükşehiri kazanmak da çok önemli hedefimizdi ancak olmadı. Halkımızın takdiri. Kötüleme siyaseti hiçbir zaman yapmadım. İttifak ortağı olarak ilçemiz için her şeyi yapmaya hazırım. Ben üzerime düşeni yapmaya hazırım. Mustafa Büyükyapıcı varken de böyleydi, şimdi de böyle. Ayrım yapmadan her zaman üzerime düşeni yapmaya hazırım” dedi.

“İTTİFAK İÇİN DİK DURDUK”

Başarının sırrını neye bağladığı şeklindeki soruya yanıt veren Meriç, “AK Parti olarak bu ittifakın arkasında durmamız önemli bir etken oldu. İnsanlar AK Parti’ye güvendi. Zeki İnal’ın seçilmesinde insanların AK Parti’ye duydukları güvenin de önemli payı var. Zeki İnal’ın kazanması için bütün ödünlerimizi verdik. Dik durduk. Yapabileceğim her şeyi yaptım. Bundan sonra da üzerimize düşen varsa yapacağız" dedi.

“CHP’LİLERİN DE GÜVENCESİ BİZİZ”

Vatandaşlar arasından ‘bizim partiden, rakip partiden’ ayrımı yapmadıklarını ifade eden Meriç, “Kimseyi ötekileştirmiyorum. Benim anlayışım böyle. Biz CHP’nin de güvencesiyiz. Belediyede başkan değişikliğinin ardından çalışanlar herhangi bir sıkıntı yaşarsa onların güvencesi de benim. Ne derdiniz olursa ben buradayım, bana iletebilirsiniz dedim. Zeki Başkan seçimden önce bunun güvencesini verdi, kimseyi işten atmayacağım dedi. Biz de bu sözün takipçisi olacağız. Çok büyük bir suç işlemediyse, çok aşırı partizanlık yapmadıysa, benim partimden olsun olmasın ben o insanların yanındayım. Ben böyleyim, ister atsınlar beni görevden, ister alsınlar. Ben görevde olduğum sürece onların destekçisi olacağım” şeklinde konuştu.

“ÇERÇİOĞLU’YLA GÖRÜŞMEK GEREKİYORSA GÖRÜŞÜRÜM”

Ayrım yapmadan herkesin yanında olmaya devam edeceklerini dile getiren Meriç, “Biz insanları bu konuda güvendirdik. İnsanlar bize güvendi. Güven verdiğimiz için kazandık. Ben insanlara yakın durmayı seviyorum. Parti hizmet almak için bir araçtır. Ayrıştırmak için değildir. Biz insanlara bunu anlatabilmişiz demek ki. Hiçbir zaman parti ayrımı yapmadan herkesin bize ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Yapılacak bir şey olduğunda Zeki Başkanımızla Özlem Çerçioğlu’nun yanına da gideriz. Çatışmadan yana değiliz. İlçemize bir şeyler kazandırmanın peşindeyiz” ifadelerini kullandı.