Aydın’ın Efeler ilçesinde Efeler Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen 4. Tales Matematik Festivali Yarışmaları’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Şükran Güngör Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde 100’e yakın öğrenciye ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.

MATEMATİKSEL ALGIYI ARTTIRICI EĞİTİM

2016 yılında Tales Olimpiyatları’nı düzenleyerek çıktığı bu yolda öğrencilere zamanı iyi kullanma becerisinin önemini kavratıp okullar arası iletişimi geliştiren Başak Koleji Yönetimi, Tales Matematik Müzesi olarak hayal gücü yardımıyla matematiksel algıyı artırıcı eğitim vererek ilköğretim üçüncü sınıf ve üzeri her bireye hitap ediyor. Bu kapsamda Efeler Belediyesi sponsorluğunda Başak Koleji’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği yarışmada ödüller sahiplerini buldu.  

“ONLAR FARKLI BEYİNLERE SAHİPLER”

Başak Eğitim Hizmetleri Genel Direktörü Metin Akyol, 4. Tales Matematik Festivali kapsamında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dört bir yanından başarıyla sınavlarından geçip buraya gelen değerli öğrenciler, matematik sonsuz bir şeydir. Sayılar hayal gücüyle alakalı. Matematikte artı sonsuzluktan eksi sonsuzluğa saniyeler içinde geçebilirsiniz. Matematikte bir şeyi sıfırla çarparak onu anında yok edebilirsiniz. Böyle bir dünyadır matematik. O yüzden şu anda yanınızdaki çocuklara şunları söyleyeceksiniz. Çok hayalperestsiniz. Çok hayaller kuruyorsunuz. Sakın onlara bu cümleleri söylemeyin. Çünkü bugün yanınızdaki çocuklar yarın dünyayı değiştirecek olan çocuklardır. Bir matematikçi olarak söylüyorum çocuklarınızı anlamaya çalışmayın. Onlar sizlerden farklı bir beyine sahipler. Onlar olmazı sayılarla olduranlar. Onlara hayalperest demeyin. O yüzden bu yarışmaya gelen ve ödül kazanan bütün çocuklara teşekkür ediyorum ve ayakta alkışlıyorum” dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Aydın Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, “Öncelikle Türkiye’nin her bir köşesinden gelen konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu ülkenin birer vatandaşı olarak bizlerin ve çocuklarımızın daha iyi bir hayata ait olmasını istiyorsak mutlaka matematik alanında daha fazlasını gerçekleştirmek zorundayız. Bilim ve matematik her zaman çocuklarımızın ışığı olacak. Bundan eminiz. Bu mantıkta ve bu düzlemde biz de çocuklarımıza elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Gelecekte bakın Türkiye’de bunları yapan kişiler işte böyle bir süreçten geçti diyerek siz aileleri gibi bizler de gururlanacağız. Umarım önümüzdeki dönemlerde daha büyük organizasyonlar gerçekleştiririz. Siz velilerimize, öğretmenlerimize bunca yolu tepip geldiğiniz için, taşın altına elinizi koyduğunuz için teşekkür ediyorum. Sağ olun” diye konuştu.

“GURURLU VE MUTLUYUM”

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “İlk kez katkı yaptığımdan dolayı gururlu ve mutluyum. Bana böyle bir projemiz var dediklerinde daha çok heyecanlandım. Çünkü bilime katkı vermek, bize düşen görevleri gerçekleştirmek tabii ki çok mutluluk verici. Burada böyle sizleri görünce, ülkemizin geleceğinden çok umutluyum. Bugün bu koltukta ben oturuyorum ama yarın bu çocuklar oturacak burada. Bilgili çocuklar oturacak. Bilimle tanışan, bilimle buluşan, bilimi seven, bilimsel olarak Türkiye’yi yönetme arzusu içinde olan çocuklarımız olacak. Bunun için umutluyum. Bunun için mutluyum. Çocuklarımızın bilimsel çalışmalarının altyapılarını hazırlamak bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.