Ahmet Soley Başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Zeki İnal, Emniyet Amiri Davut Özkan, Jandarma Komutanı Onur Özdemir, Gençlik ve Spor Müdürü Erol Genç, Afrodisias Müze Müdürü Baran Aydın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Gök, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sefa Töz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği üyesi Mustafa Durmaz, Karacasu Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Demir ve Profesör Ali Küpelioğlu katıldı.

 AFRODİSİAS VE İLÇE GENELİNDE ETKİNLİKLER

Toplantıda festivalin 14-20 Ekim 2019 tarihleri arasında “ 1. Uluslar arası Afrodisias Kültür Sanat Festivali” adıyla yapılması, festival bünyesinde Ara Güler’ in ölüm yıl dönemi olan 17 Ekim günü Ara Güler ve Profesör Doktor Kenan Tevfik Erim’i anma günü etkinlikleri düzenlenip diğer günlerde ise yabancı halk dansları ekiplerinin gösterilerine, Kültür Bakanlığı Senfoni Orkestrasının vereceği klasik müzik konseri sportif aktivitelere, çeşitli sempozyum ve konferanslara, resim ve fotoğraf sergilerine yer verilmesi kararı alındı. Etkinliklerin Afrodisias’ta bulunan tetrapylon ve tiyatronun yanı sıra ilçe merkezinde de düzenleneceği ifade edildi.

GÜZELLİK VE SES YARIŞMASI

Ayrıca festivalin ilk günü Afrodisias güzeli seçimi yapılmasına ve yöre gençlerine yönelik ses yarışmaları düzenlenmesine, festival bünyesinde İlçe merkezi ve Afrodisias’ ta yöresel tarım ürünleri ve el sanatları tanıtım ve satış stantları açılmasına, festival süresince Yenice, Geyre, Ataeymir Mahallesi ve Kahvederesinde çeşitli etkinlikler düzenlenip, belirlenecek güzergahlarda Karacasu Turizm Derneği koordinesinde doğa yürüyüşleri düzenlenmesine, festival sekretarya işlemlerini tek elden yönetmek üzere bir birimin kurulmasına; yapılacak iş ve çalışmaları belirleyip görev dağılımı yapmak üzere komitenin önümüzdeki Haziran ayı içerisinde yeniden toplanmasına karar verildi. Festival kapsamında ayrıca yerel sanatçıların da etkinliklere dahil edileceği öğrenildi.

AZERBAYCAN VE MAKEDONYA’DAN HALK OYUNLARI EKİPLERİ

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva ile irtibata geçildiği ve Azerbaycanlı halk oyunları ekibinin festivale getirileceği kaydedildi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda kardeş şehir protokolü imzalanan Makedonya’nın Novaci Nelediyesi ile irtibata geçilerek oradan da halk oyunları ekibinin getirileceği paylaşıldı. Bunun yanında çevredeki halk oyunları ekiplerine de davetiye gönderileceği belirtildi.

GEYRE VAKFI DESTEK VERECEK

Kaymakam Ahmet Soley Arapapıştı’ya da etkinlik düzenlenmesi gerekliliğine dikkat çekti. Geyre Vakfının bir dahaki toplantıya temsilci göndereceğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Soley, ayrıca önümüzdeki haftadaki toplantıda kesin programı netleşeceğini dile getirdi. Karacasu Vakfı Başkanı Mustafa Demir, yüksekokul öğrencilerinin de etkinliklere dahil edilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, her iki festivalde de Karacasulu çiftçilerin ürettiği ürünler ve zanaatkârların yaptığı ürünlerin stantlarının festivalde en uygun yere verilmesini talep etti. Sevinç, ayrıca maddi olarak da üzerilerinde düşeni yapacaklarını dile getirdi. Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, rekor uzunlukta pide yapımı ile etkinliklere destek olacaklarını söyledi.