Cumhuriyet Mahallesi'nde Eylül 2013'te temeli atılan İncirliova Külliye Camii'nin yaklaşık 6 yılda, kaba inşaatı tamamlandı. Bodrum, hizmet katı ve camiden oluşan, ince işçiliği halen devam eden külliyenin yapımında, şimdiye kadar hayırsever vatandaşların katkıları ile yaklaşık 2 milyon 500 bin lira harcandı. Külliyenin cami bölümünün ibadete açılması için gereken bin 300 metrekare halının alınması amacıyla kampanya başlatıldı.
İncirliova Müftülük Cami ve Külliye Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Savattin Akar, hayırsever vatandaşlara seslenerek, "Sizin de camimizde 1 metrekare halınız olsun" dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Külliye Camii'nin ibadete açılması için bin 300 metrekare halıya ihtiyaç duyduklarını belirten Akar, "Eylül 2013'te temelini attığımız külliyemiz 845 metrekare inşaat alanına sahip. Külliyemizin cami bölümünü ibadete açmak istiyoruz. Bunun için bin 300 metrekare halıya ihtiyacımız var. Kullanacağımız halının metrekare fiyatı 150 lira, toplam maliyeti ise 200 bin civarında. Hayırseverlerimizden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Külliye Camii'nin İncirliova'nın en büyük camisi olarak planlandığını dile getiren Akar, açıldığında camide aynı anda bin 300 kişinin ibadet edebileceğini söyledi.