AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in de yer aldığı ziyarette Milletvekili Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki AYBA’nın sağlık hizmetinin yasaklanmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“ALGI OLUŞTURUYORLAR” 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ruhsatsız bir şekilde sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Yavuz, “Karacasu’da iki kişi, yanlış uygulama nedeniyle sağlık sorunları yaşadı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, AYBA’nın ruhsatsız olarak sağlık hizmeti verdiği tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin evde sağlık hizmeti verebilmesi için gerekli koşulları sağlaması gerekiyor. Ruhsat koşullarını yerine getirmeyen Büyükşehir Belediyesi, evde sağlık hizmeti veremez. Bu anlamda Aydın’da bir algı yönetilmeye çalışılıyor. Sağlık üzerinden seçimlere ön hazırlık yapıldığının biz bilincindeyiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR HİZMETLERİ KARIŞTIRIYOR”

AK Parti iktidarı olarak 2019 yılında sağlığa 157 milyar lira bütçe ayırdıklarını kaydeden Yavuz, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından evde sağlık hizmetinin sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasaklandığı yönünde algı oluşturuldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, insan ve insan hayatına çok önem veren bir lider. Bunu her zaman da gösteriyor ve hepimiz bunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturmak istediği bu algıya vatandaşlarımız zaten inanmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık hizmetiyle ilgili yaptığı yanlış uygulamalar neticesinde Aydın Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü gerekli önlemi almak zorundaydı. Yapılan uyarılar sonucu kendileri bu olayı düzeltmek yerine seçimler üzerine algıyı yönetme adına bir konuşma yapıyorlar. Bu hizmeti zaten İl Sağlık Müdürlüğü yapıyor. Evde sağlık ile evde bakım hizmetini Aydın Büyükşehir Belediyesi karıştırmaktadır. Evde bakım için herhangi bir ruhsat ihtiyacı yoktur, evde sağlık için ruhsata ihtiyaç vardır. Kendileri 51 tane personelin olduğunu başvuruyu yaptıklarını söylüyor. Başvurulara baktığımızda şoför dahil 19 kişinin olduğu liste var. Ayrıca başvuru yapıldığında muhatap kimdir, o da belli değil. Evde sağlık hizmetini de devletimiz 2006 yılından bu yana sadece Aydın’da değil tüm Türkiye’de yapıyor” şeklinde konuştu.

"ŞU ANDA DURDURMUŞ OLMASI MANİDAR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ise, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin AYBA aracılığıyla verdiği evde sağlık hizmetindeki evraklarını tamamlaması için 2017 yılından bu yana 4 kez resmi yazı gönderdik. Ancak eksiklikler giderilmedi. Yasal prosedürü tamamlamadan bu göreve ısrarla devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bunu şu anda durdurmuş olması da manidar” dedi.