Sultanhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen 'çilek' konulu panel, Sultanhisar ADÜ Meslek Yüksek Okulu, Ahmet Hakkı Balcıoğlu Kampüsü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenen panelde, Sultanhisar’daki çilek üretimi, mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.
  Panele Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgili, Aydın İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Sultanhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek, ADÜ öğretim üyeleri, çok sayıda üretici ve davetliler katıldı.

YILLIK 60 BİN TON ÇİLEK ÜRETİMİ

İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Sultanhisar'da yıllık 60 bin ton çilek üretildiğini, bölge çilekçiliğinin daha da gelişmesi için sertifikalı fide üretiminin yapılması gerektiğini ve bunun yanında çilek üreticileri için birlik kurmasına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

TADI VE AROMASIYLA FARKLI

Sultanhisar’ın Türkiye çilek üretiminde ikinci, örtü altı üretiminde ise birinci ilçe olduğunu belirten Kaymakam Turgay Hakan Bilgili ise, Sultanhisar çileğinin tadı ve aromasıyla farklı olduğunu dile getirdi. Kaymakam Bilgili, Sultanhisar çileğinin markalaşması için de gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı.

SORUN VE TALEPLER DİNLENDİ

Panel daha sonra ADÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Seher Benlioğlu, Prof. Dr. Ayhan Yıldız, Prof. Dr. İbrahim Çakmak, Öğr. Üyesi Dr. Saime Seferoğlu’nun sunumlarıyla devam etti. Panel sonunda davetlilerin ve üreticilerin sorun ve talepleri dinlendi.