Türkiye’de 30 pilot ilde uygulanacak projenin ADÜ’de düzenlenen tanıtım seminerine, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve eşi Öğr. Gör. Hatice Bircan, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Törün Özer ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Aydın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü çalışanları, turizm sektöründen yetkililer, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“DOĞAYA MÜDAHALELER ÇEVRE SORUNLARINI OLUŞTURUYOR

” İsrafın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla geliştirilen 'Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi'nin 10'nuncu ayağı nedeniyle düzenlenen seminerde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci, "Türkiye'de 2 bin 57 geri kazanım tesisi ile atıklarımızı ekonomiye geri kazandırıyoruz. Doğaya yapılan olumsuz müdahaleler çevre sorunlarını da beraberinde getiriyor. 2017 yılındaki ülke genelindeki atık çalışmaları çerçevesinde 2.5 milyon ton ambalaj atığı, 718 ton atık pil, 66 bin 400 ton atık akümülatör, 55 bin ton atık elektrikli ve elektronik eşya, 184 bin ton ömrünü tamamlamış plastik, 28 bin ton bitkisel atık yağ, 83 bin ton atık yağ, 14 bin 645 adet ömrünü tamamlamış araç toplanarak geri kazanılmıştır" dedi.

PROJE HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Hülya Çakır, projeyle ilgili bilgiler vererek neler yapılması gerektiğini anlattığı konuşmasında katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Etkinlik kapsamında tiyatro oyuncularının atığın önemine dikkat çektikleri skeçleri de katılımcıların beğenisini topladı.