Köşk’ün düşman işgalinden kurtuluşu ve Mili Mücadele döneminde bu topraklar için canını feda eden başta Yörük Ali Efe olmak üzere tüm şehit ve gaziler anısına yapılacak olan ‘Köşk Tepesi Altıeylül Çamlı Köşk Namazgahı’ projesini, Kültür ve Turizm eski Bakanı Köşklü Atilla Koç yerinde inceledi. Bakan Koç’a Köşk Kaymakamı Serdar Kaya ve Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç da eşlik etti.
  Projesi hazırlanan ve son kez üzerinde yüklenici firma ile fikir alışverişi yapılan namazgah için önümüzdeki günlerde kazma vurulması bekleniyor.  

"KURULUŞ FELSEFESİNİ İHYA ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Bağımsızlık mücadelesinin gelecek nesillere aktarılması ve elde edilen bu mukaddes zaferin nesiller boyu yaşatılarak hissedilebilmesi amacıyla yapılacak olan Köşk Tepesi Altıeylül Çamlı Köşk Namazgahı projesi için Atilla Koç, yaptığı değerlendirmede, “Kuvayi Milliye ruhuyla ve Mustafa Kemal Paşa’nın 26 Ağustos’ta söylediği ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ emrinin Köşk’te icra edildiği tarih 6 Eylül 1922’dir. Hiçbir komplekse düşmeden ve hiçbir kimseyi suçlamadan yeni Cumhuriyetimizin bu güzel kuruluş felsefesini burada namazgahla ihya etmeye çalışacağız” dedi.