Anne Eker, “Oğlum sana düğün yapacaktım. Bu nasıl bir düğün? FETÖ’nün Allah belasını versin, o şerefsizleri asın” diyerek feryat etti. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Marmaris’te konakladığı otelde suikast düzenlemek isteyen FETÖ'cüler tarafından şehit edilen polis Nedip Cengiz Eker, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Razı Posacı, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, şehidin babası Nedim Eker, annesi Bahar Eker ve kız kardeşi Fatma Çölgeçen ile protokol üyeleri katıldı. Vali Köşger ve beraberindekilerin taziyelerinden sonra dualar okundu.

“DÜĞÜN YAPACAKTIM”

Anne Bahar Eker’in şehit oğlunun mezar taşını öperek gözyaşı döktü. Anne Bahar Eker, oğlunu evlendirmek isterken 15 Temmuz’da şehit olduğunu belirterek, “Oğlum sana düğün yapacaktım. Bu nasıl bir düğün? Ben canımdan bir parça gitti. Allah FETÖ’nün Allah belasını versin” dedi. İdamın getirilmesini istediğini kaydeden anne Eker, “Hepsi vatanı ve şerefi için öldü ama bu şerefsizlerin yaptığı hainlik. Onları idam edin. Allah’ınızı severseniz asın. Asın, bu annelerin içindeki alevi söndürün. Ben yandım, tutuştum. İki sene oldu. Bir şerefsiz geldi vurdu benim oğlumu. FETÖ şerefsizi. Onu tutanın da Allah belası versin. Ben yandım, bütün anneler yanıp tutuşuyor, rüyalarımda görüyorum, onu özlüyorum, ayakkabısını, çorabını, bardağını, terliğini öpüyorum” diye konuştu.

“ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA BÖYLE ACILAR GÖSTERMESİN”

Baba Nihat Eker ise 15 Temmuz’un bir zafer olarak kitaplara yazıldığını kaydetti. Baba Eker, ““Milletimizden Allah razı olsun, vatan sevdasıyla toprağa düşen tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Yavrum da aynı vatana hizmetle şehit oldu. Büyük bir mertebeye kavuştu. Kendisini de bizi de ödüllendirdi. Allah ondan razı olsun. Onun vatan sevgisi çoktu, ‘Bana baba artık vatan sana emanet’ dedi, ülke bizlere emanet. Bizden sonra gelecek nesillere emanet. Yani tarihimizi iyi bileceğiz. İkinci yılını kutluyoruz. 15 Temmuz’u artık kitaplara yazdık, miladi bir zafer olarak ilan ettik. O hain pusularla bizleri bu hale getirenler, ülkemizin içinde yetişen o hainleri de Allah’a havale ediyoruz. İnşallah onlar her iki cihanda da gün yüzü görmezler, en büyük zulüm onların olsun. Ülkemiz de bu saatten sonra kimse yıkamayacak. Milletimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik var. Din, mezhep ayrımı yapmaksızın herkes vatanına sahip çıkıyor. Şehitlerimize de çok güzel sahip çıkıyorlar. Milyonlarca insanla tanışmış bulunmaktayım. İkinci yılını kutluyoruz, tabi ki bir yerde hüzünlüysek bir yer de gururluyuz. Peygamberimizden sonraki en büyüksek mertebeye ulaştık. Allah, bu devlete ve millete bir daha böyle acılar göstermesin, inşallah daha hayırlı günler bekliyoruz. Vatan bizim, bayrak bizim, millet bizim başka gidecek yerimiz de yok. Birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde aynı ruhla gelecek nesillerimizi de yetiştirmek kaydıyla yaşayacağız” şeklinde konuştu.