Koçarlı’nın Haydarlı Mahallesi’nde süt üreticilerinin desteklenmesi ve süt hijyeninin arttırılması projesi kapsamında 3 tonluk süt soğutma tankı için açılış gerçekleştirildi. Açılışa CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile Haydarlılı vatandaşlar katıldı. Miting havasında gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Çerçioğlu, her zaman çiftçinin yanında olduklarını dile getirdi. Çerçioğlu, “Sütü piyasadan 10-15 kuruş daha pahalıya alacağız” diye konuştu.    

HAYDARLI’YA DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ 

Koçarlı’da hayvancılığın zor günler geçirdiğini ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Koçarlı çiftçisinin ve üreticisinin zorda olduğunu ileri sürdü. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi’nin çiftçinin yanında olduğuna dikkat çeken Öztürk, çiftçi dostu projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. ‘Koçarlı için Özlem Başkanla yapacak daha çok işimiz var’ diyen Öztürk, Koçarlı’nın Ege Et ve Ege Süt’te örnek olacağını dile getirdi. Koçarlı’nın en büyük destekçisinin Özlem Çerçioğlu olduğunu belirten Başkan Öztürk, konuşmasının sonunda Haydarlılara düğün salonu müjdesi verdi.  

“SÜTÜ PİYASADAN 10-15 KURUŞ DAHA PAHALIYA ALACAĞIZ”

Günde 18 saat çalışarak Aydınlılara hizmet ettiklerini dile getiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Fen İşleri olarak toplam 288 bin lira, ASKİ olarak 420 bin lira hizmet ettik, hizmet etmeye de devam edeceğiz. Biz büyükşehir olarak her zaman üreticimizin, köylümüzün, çiftçimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Eğer biz bu bölgeyi kalkındıracaksak mutlaka ve mutlaka çiftçi ve köylü desteklenmelidir. Benim en büyük projem bu. Bizde öyle uçuk kaçık projeler yok. Ayağı yere sağlam basan projeler var. Haydarlılar süt tankı istedi, biz yaptık. Koçarlılar isteyecek Mutlu başkanımla beraber biz yapacağız. Gün geldi köylümüzün ürünü tarlada ve ağaçta kaldı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hep bunları satın aldık ve çünkü yeter ki çiftçimiz zarar etmesin diye. Ben ve Mutlu başkan olduğu sürece hiçbir ürününüz tarlada ve ağaçta kalmayacak. Şimdi süt tankımızı koyduk ve sizlerden sütü piyasadan 10-15 kuruş daha pahalıya alacağız. Büyükşehir olarak 15 Ege Et şubelerinde çiğ süt satışını başlattık. Hayvan besicilerine yönelik olarak da Ege Yem’i başlattık. Biz her zaman çiftçimizin yanınızdayız. Bizim tek istediğimiz 31 Mart seçimlerinde Mutlu başkanımla bize sahip çıkın yeter” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİYİ YOKSULLAŞTIRAN BİR İKTİDAR VAR”

Özlem Çerçioğlu’na ‘Topuklu Efe’ lakabının vatandaşa yaptığı hizmetlerinden dolayı Aydınlılar tarafından takıldığını söyleyen Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Bizim belediye başkanlarımız hükümet gibi bahane üretmeden hizmet üretiyorlar. Bugünkü açılış da bunun en güzel örneğidir. Süt üretimi Türkiye’de çok ciddi bir şekilde darbe aldı. Sadece süt üretimi değil, hayvancılık ve tarım çöktü. Çiftçiyi yoksullaştıran bir iktidar var. Aydın’da da onlara inat yoksullaştırılmaya çalışılan çiftçiye sahip çıkan bir belediye başkanı var. 31 Mart’ta da bunun tercihini yapacağız” şeklinde konuştu.