Nazilli Adliye Sarayı bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda, 2018-2019 Adli Yıl açılışı nedeniyle tören gerçekleştirdi. Nazilli'de görev yapan avukatların katıldığı törene CHP Aydın Milletvekili Av. Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Selahattin Afşin, Nazilli Baro Temsilcisi Emel Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakdan Öztürk, Hakimler, Savcılar ve adliye çalışanları iştirak etti.

 RESEPSİYON YAPILDI

Adli yıl açılışı töreni Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aydın Barosu Nazilli Temsilciliği çelenklerinin Atatürk Anıtına konmasıyla başladı. Ardından Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Avukat Emel Şahin ve Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş’ın günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tören adliye içinde yapılan resepsiyonla sona erdi.

“ADLİ YIL HAYIRLI OLSUN”

Bağımsız ve tarafsız yargıyı oluşturalım diyen Aydın Brosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, “Halkımızın hukuk güvenliğinin bağlı olduğu kıstaslardan biri olan hukukçu kalitesinin giderek düzelmesi yerine, giderek yok olması anlamına gelen; avukatlığa sınavsız girişin, hakimlik ve savcılığa ise sınava rağmen başarıyı hiçe sayan mülakatlarla girişin hala düzeltilmemiş olmasının, önümüzdeki on yıllar için yargı ve adalet adına en büyük kaygılarımızdan biri olduğunu ifade etmek isterim. Yetersiz hukuk fakültelerinin derhal kapatılmasını, ihtiyaç sayısının kat kat üstünde hukuk öğrencisi yerine, asıl ihtiyacımız olan hukuk hocalarının yetiştirilmesini, bir an evvel avukatlık sınavının getirilmesini, hakimlik ve savcılık mesleğine alımların ise en yüksek puanı alanlar arasından, liyakatten başka hiç bir kıstas gözetilmeksizin yapılmasını yargımızın ve ülkemizin bekası adına bir kez daha talep ediyorum. Adalet dağıtmak üzere, yeni adli yılda devam edeceğimiz mücadele yalnızca ve elbette hak aramak için bizlere gelen vatandaşlarımız içindir. Gelin hep birlikte itaati değil, liyakati esas alan bağımsız ve tarafsız yargıyı oluşturalım. Yeni Adli yıl hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“SAĞDUYU VE SOĞUKKANLILIK”

Hayırlı bir adli yıl dileyen Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş “Herkesin, bu ülkenin bir ferdi olarak vatandaş olmanın sorumluluğu ile hukuk devleti ilkesine işlerlik kazandırma çabalarına sağduyu ve soğukkanlılıkla katkıda bulunacağına inanıyorum. Yeni adli yılın, yargıdaki sorunların en sona ineceği, adaletin doğru, hızlı ve etkin bir şekilde tecelli edeceği bir yıl olmasını dilerim. Hakin ve Cumhuriyet Savcısı meslektaşlarımız, Avukat meslektaşlarımız ile tüm adalet personelimiz ve onların inanılmaz yükünü birlikte omuzlayarak her türlü takdir ve teşekkürü hak eden fedakar aileleri be in önemlisi adalet beklentisi içinde olan tüm vatandaşlarımız için hayırlı bir adli yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.