Karacasu Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının sonunda İYİ Parti Meclis üyesi Nail Kurt ve CHP’li Meclis üyeleri Erdinç Gümüş, Nuri Öncü, Muammer Yıldız, İbrahim Kayahan’ın ortak imzasıyla “İlçemizin gündeminde olan jeotermal ve termal kuyu açılıp faaliyet yapılması konusunun içeriğinin açıklığa kavuşturulması ve gerekli araştırmanın yapılarak yakın çevrelerdeki şartlara uyulmadan yapılan çalışmaların çevreye verdiği olumsuzlukların ilçemizde de yaşanmaması için gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadelerinin yer aldığı bir önerge sunuldu. Önerge meclise okunurken oy birliği ile gündeme alınması kabul edildi.

“NEYİN NE OLDUĞU ORTAYA KONULSUN”

Nail Kurt konuyla ilgili olarak, “Biz toplantı yaptık. Siz de bir görüş belirttiniz. Bu faaliyetleri kim yapıyor?Belediyemiz bu işin neresindedir? Karacasu’da jeotermal faaliyetler ne aşamada ve bu çalışmaları kim yürütüyor? Nerede ne yapılıyor? Valilikten mi, Enerji Bakanlığından mı, Kaymakamlıktan mı, Çevre İl Müdürlüğünden mi nereden bilgi sahibi olacaksak bunu öğrenelim. Dereköy’de iki tane faaliyet yeri var. Farklı sesler çıkıyor. Herkes farklı bir şey söylüyor. Karacasu’da seracılık müjdesi diye kamuoyuna yansıdı. Dereköy’de birileri satın alınacak arazi arıyor. Bu konunun netliğe kavuşmasını istiyoruz” dedi.

“TEK YUMRUK OLALIM”

Erdinç Gümüş ise, “Karacasu’da bu işe karşı olunduğunu söylememiz gerekiyor. Kim tarafından yapılıyor, ne yapılıyor? Bu bilgileri nereden alacağız? Bir yumruk olmamız gerekiyor. Belediye bu işin neresinde duracak? Biz bir toplantı yaptık. Jeotermale karşı bir bilgilendirme toplantısı yaptık, vatan haini mi olduk? Velev ki çağırmadık sizi çağırmamış olmamız suç mu? Alemler’de toplantı var gelir misiniz dedik. Geliriz dediniz. Vatandaşa nasıl yardımcı olacağız? Ben belediyenin bu işin içersinde olmasını istiyorum. Mustafa Savaş geldiğinde yapılan açıklamalardan sonra bir tedirginlik oluştu. Ben belediyenin karşı olduğuna eminim. Çalışmalar için bir komisyon kurulmalı, gerekirse başkanlığını Zeki Başkan siz yapın” diye konuştu.

İNAL: “JEOTERMALE KARŞIYIM”

Başkan Zeki İnal da, “Bu kaç yıldır Karacasu’da yapılıyor. Maden ve kömür arama adı altında bu aramaları yıllardır yapıyorlar, hiçbirimiz jeotermalin yanında değiliz. Bu dilekçenin yeri başka bir yer diye düşünüyorum. Biz de jeotermale karşıyız. Şu an Kaymakamlığa yazı yazıp burada ne olduğunu öğreneceğiz. Geçen dönem de aynı şekilde yapılmıştı. Ben gereken açıklamayı geçenlerde yaptım. Jeotermale karşı olduğumu söyledim” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından konunun Kaymakamlığa yazı yazılarak sorulmasına karar verildi.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Bilindiği gibi Karacasu’da bazı şirketlerin yaptığı hamleler ilçede tedirginlik oluşturdu. Halkı jeotermalin tehlikelerine karşı bilinçlendirmek için yapılan Dereköy Mahallesindeki toplantı 48 saat önceden Kaymakamlığa bildirilmediği için toplantıyı düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık tarafından soruşturma açıldığı öğrenilirken Alemler Mahallesindeki toplantı da 48 saat önceden bildirim yapılmadığı için iptal edildi.