Nazilli Belediye Meclisi tarafından satışa çıkarılan 4 taşınmazın satış ihalesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla durduruldu. İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Avukat Efe Güner ve CHP Hukuk Politikaları Başkanı Avukat Sema Aslıhan Ökmen’in yaptığı başvuru üzerine, ihalenin durdurulduğu öğrenilirken, alınan kararın ardından Nazilli Belediye’nin de bu karara, kısa sürede itiraz ederek üst mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

İHALE RESMEN REDDEDİLDİ

Aydın İdare Mahkemesi tarafından durdurulan ardından Nazilli Belediyesi’nin itirazı ile üst mahkemeye İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşınan ihale, burada da reddedildi.

“NAZİLLİ BELEDİYESİ’NİN HUKUKA AYKIRI OLDUĞU TESCİLLENMİŞTİR”

Konuyla ilgili kamuoyuna duyuruda bulunan CHP Nazilli İlçe Başkanı Naim Atmaca, “Nazilli Belediyesi’nin İnci Yapı’da bulunan taşınmazların satışına yönelik olarak almış olduğu Belediye Meclis kararına karşı, Nazilli CHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. Sema Aslıhan Ökmen ve Nazilli İyi Parti İlçe Başkanı Av. Efe Güner tarafından Belediye Meclis üyeleri ile birlikte açılan davada, Aydın İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Nazilli Belediyesi tarafından bu karara karşı üst mahkeme olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilmiş ancak itirazları kesin olarak reddedilmiştir. Üst Mahkeme kararı ile bir kez daha Nazilli Belediyesi’nin işleminin hukuka aykırı olduğu ortaya konulmuş ve tescillenmiştir. CHP Nazilli İlçe Başkanlığı olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızdan ve hukuka aykırılıkların her zaman karşısında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.