Karacasu ilçesi tarihi Dandalaz Köprüsü altındaki geçmişte değirmenler bölgesi olarak bilinen mevkide 1990'lara kadar un örgütülen tarihi su değirmeni görenleri geçmişe götürüyor. Bölgede kalan son su değirmeni olan yapı bugün Elmas Pansiyonun altındaki yerinde restore edilmeyi bekliyor.
Geçmişte dedesi tarafından işletilen değirmenin geleceğe taşınmasını istediklerini ifade eden Elmas Pansiyon işletme sahibi Zafer Elmas, "Meşhur Dandalaz değirmeni. Dandalaz Köprüsü altındayız. 1954’te açılmış. 1990’lara kadar çalıştı. Su değirmeni olarak biliniyor. Kalma yerleri varmış, hayvanlarını bağlarlarmış. Akşam buğdaylarını getirip öğütüyorlar, burada kalıyorlar akşam. Sonra ertesi gün Nazilli’ye gidip unlarını satıp geliyorlar. Karşıda fırın var. Ekmek üretirmiş dedem. Burada hem ekmek satılırmış, hem buğday öğütülüyormuş. Pansiyonun olduğu yer handı. Develer gelirdi buraya. Kervan yeri gibi kullanılırdı. Un öğütürlerdi satmaya giderlerdi çevre şehirlere. Dönüşte Karacasu pazarında sebze meyve alır, Tavas pazarına giderlerdi. Köprü Roma Köprüsü. Osmanlı restorasyon yaptırıyor.
Eski değirmenler bölgesi burası. Bölgede kalan son değirmen. Gelecek nesillere kalmasını istiyoruz. Bu bölgede doğa ve tarihi yapıları içine alan gezi rotası oluşturmasını istiyoruz" dedi.