Türk Kadınlar Konseyi Aydın Şubesi'nin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıl dönümünde İmamköy'de bulunan Efeler Doğa Otel ve Restaurantta gerçekleştirilen programa katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstifa ettiği CHP hariç tüm partilerden teklif aldığını hicivli cümlelerle iddia eden Başkan Atay, kendisini mahallenin güzel kızına benzeterek taliplilerinin çok olduğunu dile getirdi. Siyasette alışık olunmadık bir üslupla kendisini özel kadına benzeten Başkan Mehmet Fatih Atay, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olacağını her ne kadar gönlünün CHP’de olsa da teklif gelmediğini dile getirerek; “Beni İYİ’ler istiyor, AK’lar istiyor, KURT’lar istiyor, birisinde karar kılacağım” diye konuştu.

“BİR YERDEN ADAY OLMAK DURUMUNDA KALACAĞIZ”


Kadınların siyasal, ekonomik ve sosyal alanlarda daha güçlü ve etkin şekilde yer alması için çalışmayı, projeler üretmeyi sürdürdüğünü ifade ederek yaptığı çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “Ben de bir daha aday olmayı düşünüyorum. Ben hep şaka yollu söylüyorum ama nereden aday olacaksın diyorlar. Vallaha ben mahallenin güzel kızıyım. Evde bekliyorum. Çok isteyenim var ama gönlüm bir yerde diyorum. Ama o oğlan da annesini bana göndermiyor diyorum. Ama böyle olmaz ki. Annesini göndermiyor, eee ne yapayım. Evde kalacağıma, birisiyle evleneceğim. İYİ'ler istiyor, AK'lar istiyor, KURT'lar istiyor. Beni herkes istiyor. Şaka yapıyorum, espri yapıyorum. Bir evi doldurdular, ben olmayayım diye doldurdular. Artık bir yerden olmak durumunda kalacağız. Bunu bilgilerinize sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

KENDİSİNİ PARTİLERİN ÜSTÜNDE GÖRDÜ


12 Eylül 2023’de düzenlediği basın toplantısı ile CHP’den istifa eden Efeler Belediye Başkanın Mehmet Fatih Atay, yaptığı açıklama ile kendisiyle çelişti. CHP’den istifa eden Atay, 31 Mart seçimleri öncesi CHP’den teklif beklediğini de ima ederek kendisiyle çelişirken, birçok siyasi partinin de kendisini aday göstermek istediğini ima ettiği açıklama pes dedirtti. Kendisini İYİ Parti, AK Parti ve MHP’den üstün gören Başkan Atay’ın partilerin kendisini değil, kendisinin partileri seçeceğini söyledi. Ülkücü camiayı ve MHP’yi de Kurtlar diyerek siyasi nezaketsizlikte bulunan Başkan Atay’a MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’ın nasıl bir tepki göstereceği merak konusu oldu. Başkan Atay'ın Kurtlar söylemi, 2019 seçimlerinde AK Parti'den aday olan Didim Belediyesi eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı akıllara getirdi. Kamacı'da partisi CHP'den istifa etmiş ve seçim çalışması yaptığı sırada partisinin ismini unutarak iki kez aday adayı olduğu partinin ismini etrafındaki yol arkadaşlarına 'Bizim partinin ismi neydi?' diye sormuştu.