Nazilli Belediye Meclisi tarafından satışa çıkarılan 4 taşınmazın satış ihalesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla durduruldu. Nazilli Meclisi’nin bu karara, 7 gün içerisinde İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazını yapabileceği öğrenildi. Öte yandan mecliste alınan karara İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Avukat Efe Güner ve CHP Hukuk Politikaları Başkanı Avukat Sema Aslıhan Ökmen’in yaptığı başvuru üzerine, ihalenin durdurulduğu öğrenildi.

“HUKUKA UYARLIK BULUNMADIĞI SONUCUNA VARILMIŞTIR”

Söz konusu mahkeme kararında, “Belediye Meclisinin 32 üyeden oluştuğu, dosyaya sunulan mail çıktısından 27 meclis üyesinin e-posta adresine mail gönderildiği, 5 üyeye olağanüstü meclis toplantısının, toplantı yeri ve saati ile gündem maddelerinin tebliğ edilip edilmediği veya ne şekilde tebliğ edildiğine dair dava dosyasına bilgi ve belge sunulmadığı, bu kapsamda 21/08/2023 tarihinde yapılan olağanüstü meclis toplantısının, toplantı yeri ve saati ile gündem maddelerinin meclis üyelerinin tamamına usulüne uygun olarak tebliğ edilmediği anlaşıldığından, Nazilli Belediye Meclisinin dava konusu 21/08/2023 ve 323 sayılı kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

“NAZİLLİ’NİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuya ve itiraza ilişkin bilgi veren Başkan Güner, “Resmiyette Nazilli Belediyesine fakat esasta hemşerilerimize ait olan, çocuklarımızın, torunlarımızın hakkı bulunan inci yapı diye bilinen yerdeki taşınmazların belediye başkanlığı tarafından hukuka aykırı şekilde satımına ilişkin CHP Hukuk Politikaları Başkanı Av. Sema Aslıhan Ökmen ile beraber açtığımız davada bugün itibariyle haklılığımız tescillenerek yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Detaylı hukuki bilgiyi bilahare kamuoyuna sunacağız. Nazilli’nin haklarını savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

"HUKUKSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLDUK"

Yapılan yolsuzluk iddiası ile bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Naim Atmaca'dan geldi. Atmaca yaptığı basın açıklamasında "Millet ittifakının belediye meclis üyeleri olarak Nazilli halkının hakkını savunmaya devam ediyoruz. Hukuka aykırı olarak satışına karar verilen, özünde Nazilli halkının olan ama resmiyette Nazilli Belediyesi'nin gayrimenkul satış işlemleri açtığımız yürütmeyi durdurma kararı ile bir hukuksuzluğun önüne geçmiş olduk. Konu ile alakalı olarak önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi vereceğiz." şeklinde konuştu.