Afyon’da 29-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen geleneksel Afyon 5’nci Gastronmi festivaline panelist olarak davet edilen Nazilli’nin başarılı iş kadını Sevgül Batur, kadınlara örnek oldu ve Aydın’ın ürünlerini tanıttı. Aydın’ın ürünlerini gururla tanıtan ve buradan Almanya’nın Köln şehrinde 2 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı ‘ANUGA Gıda Fuarı’na katıldı. Daha sonra, Hollanda'nın Amsterdam kentinde kurduğu şirketinin deposuna geçen Batur’un son durağı İsviçre’ye gidip yeni iş bağlantıları kurmak oldu. Batur hayallerinin peşinde koştuğunu ifade ederek, bütün kadınlara hayallerinin peşinden koşmaya davet etti.

“NAZİLLİ’Yİ TEMSİL ETMEK BANA GURUR VERDİ”

Nazilli topraklarından bereket fışkırdığını ifade eden kadın girişimci Sevgül Batur, çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Batur, “Afyon Fuarına panelist olarak katıldım. Güzel bir organizasyondu. Bütün doğal ürün yapan üreticileri bir araya getirdiler. Kadınlarımıza örnek olmaya çalıştık. 5’nci Gastronomi Fuarında Aydın ve Nazilli’yi temsil etmek bana gurur verdi. Topraklarımızdan bereket fışkırıyor. Başka şehirler gibi değil. Aydın ve Nazillimizde her şey yetişiyor. Nazilli nerede denmemesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Nazilli herkes tarafından bilinmesi gereken bir şehir” dedi.

“GURURLUYUM”

Nazlıköy Yöresel Ürünleri ile dünyaya açılan Batur, Avrupa ziyaretinden de söz etti. Sevgül Batur, “Burada Almanya’da Anuga fuarına katıldık. Bu fuar insanın bakış açısını değiştiriyor. Oradan Hollanda’ya geçtim. Burada müşterilerimize daha kolay ulaşmak için depo açtım. Oradan da son olarak İsviçre’ye geçtik. Yeni bağlantılar kurdum. Yani tüm Avrupa’ya Nazillimizin ürünlerini göndermek, tanıtmak istiyorum. Bu çalışmalar sırasında yorulsak da Aydın ve Nazilli’nin ürünlerinin tanıtımı için çalışmaktan dolayı gururlu ve mutluyum” ifadelerini kullandı.