Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında istişare toplantısı düzenledi. Okul Müdürü Alperen Kılıç’ın ev sahipliğinde okul binasında düzenlenen toplantıya Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Uğur Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Erdoğan Ulaş, oda başkanları ve meslek liselerinin müdürleri katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇIRAK OLARAK YETİŞTİRSİNLER”

Nazilli’deki öğrencilere daha kaliteli eğitim vermek için çalıştıklarını ifade eden müdür Alperen Kılıç, “Bu toplantının amacı esnafımız ve tüccarlarımızla okulumuzun işbirliğini artırmaktır. Bulunduğumuz alan bir sene öncesine kadar depo alanıydı. Kendi imkanlarımız ve Uğur Şirketi’nin de desteğiyle düzenledik. Meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak iş yapamayacakları gibi bir önyargı var. Bu tamamen yanlış. Gördüğünüz gibi öğrencilerimizin elinden her iş geliyor. Esnafımıza sanayicimize çağrımız öğrencilerimizi çırak olarak alıp yetiştirmeleridir. Üzülerek söylüyorum ki Nazilli’de yıllardır esnaflık yaptıkları halde halen ustalık belgesi almayanlar var. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Merkezimizden ustalık belgesi alsınlar. Öğrencilerimizi çırak olarak alıp yetiştirsinler. Bu öğrenciler bizim geleceğimiz” şeklinde konuştu.

“YETERLİ DÜZEYDE DEĞİLİZ”

Meslek Lisesi mezunlarının işlerinin her daim hazır olduğunu ve gelecek için daha çok mezuna ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, “Son 10 yıl içinde ilçedeki meslek liselerine önemli yatırımlar yaptık. Meslek liselerimiz son teknolojiyle üretim yapıyorlar. Halihazırda Nazilli’deki meslek liselerinde eğitim gören 4 bin öğrencimizden Bin 200’ü Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim görüyor. Lise öğrencilerinin içindeki oranı yüzde 40 civarında. Hedefimiz bu oranı Avrupa’da olduğu gibi yüzde 60’a çıkarmak. Meslek liselerinde her alanda üretime başladık ama yeterli düzeyde değiliz. Esnaf odası başkanlarımızın da desteğiyle bu boşluğu kapatmayı hedefliyoruz” dedi.